KJK: Êzidî güçlerinin intikam hamlesini selamlıyoruz

KJK, YJŞ/YBŞ'nin Êzidî kadınların intikamını almak için başlattığı hamleyi selamlayarak, "Êzidî halkımızı, gençleri, kadınları; topraklarını, kültürünü, inancını koruma amacı ile yeniden topraklarına dönmeye çağırıyoruz" dedi.

KJK Koordinasyonu, 'Êzidî Kadınların İntikamını Alma Hamlesi'ne ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, insanlığın en krizli çağının yaşandığı ve Ortadoğu'nun bu krizin merkezinde olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:

'PKK'NİN DEVRİMCİ HAMLELERİYLE ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ'

"Kadınlar, halklar, inançlar tüm etnik guruplar ulus-devlet zihniyetinin kıskacı içinde yok olma tehlikesi altında yaşamaktalar. Buna karşı insanlık tarihinin en büyük direniş ve öz savunma savaşı kadınlar, halklar, inanç grupları tarafından yürütülmektedir. 

Êzidî halkımız tarihin en eski halkı ve dinin taşıyıcısı olarak Mezopotamya topraklarında yaşarken 3 Ağustos 2014 tarihinde bir kez daha ferman ile karşı karşıya kaldı. Ortadoğu’nun en karanlık faşist erkek yüzü DAİŞ çetelerinin vahşi soykırım saldırıları tüm dünyanın gözleri önünde gerçekleşti. Şengal'de büyük bir katliam, kırım yaşandı. Binlerce Êzidî kadın ganimet olarak esir alındı. Tecavüze uğradı. Yüz binlerce Êzidî insan topraklarından sürüldü. Faşist DAİŞ çetelerinin hedefi Êzidî halkımızı tümüyle soykırımdan geçirmekti. PKK gerillalarının direnişi sayesinde Êzidî halkımız büyük bir soykırımdan kurtuldu. Şengal dağlarında Önder Apo'nun yaşam felsefesinin öncülüğünde toplumda yeniden bir başlangıç gerçekleştirildi.
Ardından 13 Kasım 2015'te PKK gerillalarının devrimci hamleleri ile Şengal özgürleştirildi. Şengal’in yeniden alınması ile birlikte özgürleşme ve yeni bir hayatın geliştirilmesi umutları daha da canlandırıldı. Kurumuş topraklar direniş ruhu ile yeniden yeşerdi. Binlerce Êzidî, Ezidxan topraklarına geri dönerek kendine, tarihine, kültürüne sahip çıktı. Önder Apo’nun ideolojisi, felsefesinin öncülüğünde Êzidî halkımızın, kadınların meclisleri ilk kez oluşturuldu. Bilinçlenme, örgütlenme çalışmaları ile katliamın yaraları sarılmaya çalışıldı. Diriliş yeniden büyük bir emekle, bilinçlendirme çalışmaları ile gerçekleştirildi."

Açıklamada, "Şimdi ise Ezidxan topraklarında, Şengal  etrafında yeniden devrimci bir hamle başlatıldı. Hâlâ DAİŞ'in işgali altında bulunan toprakların ele geçirilmesi için Êzidî güçleri YJŞ öncülüğünde 'Êzidî Kadınların İntikamını Alma Operasyonu' başlattı" denilerek, şunlar ifade edildi:

'SÜRÜLMÜŞ ÊZİDÎ HALKIMIZ TOPRAKLARINA DÖNMELİ'

"Êzidî kadınlarını kurtarma, intikamını alma hedefi ile başlatılan bu hamle aynı zamanda Êzidî kimliğine, tarihine sahip çıkma amacını taşımaktadır. Şengal'de başlayan ve halen devam etmekte olan bu devrimci, özgürleştirici hamleyi başlatan güçler olan YJŞ, YBŞ’ yi selamlıyoruz. Kutluyoruz. Êzidî kadınların intikamını YJŞ, YBŞ öz savunma güçleri alacaktır. Tarihin özgürlük sayfalarına YJŞ, YBŞ güçlerinin bu hamlesi altın harflerle yazılacaktır. Topraklarından sürülmüş, halen mülteci olarak yaşayan Êzidî halkımızı, gençleri, kadınları topraklarını, kültürünü, inancını koruma amacı ile yeniden topraklarına dönmeye çağırıyoruz."

'DİRİLDİLER VE SAVAŞIYORLAR'

KJK Koordinasyonu, açıklamasının sonunda da şu mesajları verdi:

Tarihin en eski dinlerinden biri olan Êzidîlik yeniden bu topraklarda direniş ve öz savunmanın geliştirilmesi ile daha bilinçli, daha zengin, daha gelişkin bir şekilde yaşayacaktır. Kendi iradesi, bilinci, örgütlülüğü ile bölge halkları ile birlikte yaşayacaktır. Êzidî halkımızın savunma güçlerinin başarısı için Kürt kadınları olarak hep birlikte çalışacağız. Şengal'de, Ezidxan'ın kutsal topraklarında alternatif yaşam, demokrasi, eşitlik, özgürlük temelinde kadınların aklı, emeğiyle öncülüğü temelinde geliştirilmektedir. Êzidî halkımız, kadınlar yeniden Şengal dağlarında bu kez asla köklerinden kopmamacasına yaşayacaktır. Êzidî halkımızın yeniden dirilişi, özgürleşmesi, öz savunması ve yaşamı yeniden inşa etmesi özgürleşen öncü kadınla gerçekleşmektedir. Êzidî halkımız yeniden dirilmiş ve savaşmaktadır. Bu temelde bir kez daha YJŞ, YBŞ güçlerini coşku ile selamlıyoruz."