'Kadın devrimine yapılan bu saldırıya karşı harekete geçilmeli'

KJK, Türk devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik olarak düzenlediği saldırılar ile kadın devrimini hedeflediğini ifade ederek tüm kesimleri buna karşı harekete geçmeye çağırdı.

Türk savaş uçakları tarafından bu sabah saatlerinde Şengal ve Rojava’ya yönelik hava saldırılarının ardından KJK tarafından bir açıklama yayınladı. Açıklamada bombardıman ile Kürt halkına yönelik bir katliam mesajı verildiğine dikkat çekilerek başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm kesimlere eylem çağrısı yapıldı.

Açıklamada şunlar ifade edildi: “Faşist Türk devleti tarafından dün gece Şengal ve Rojava’ya gerçekleştirilen hava saldırısı ile halkımızın yaşamı, kendi geleceğini kurma ve savunma iradesi hedef alınmıştır. Bu saldırı faşist Türk devletinin işgalci, neo Osmanlıcılık hamlesinin bir sonucu olarak geliştirilmektedir. Kürt halkının Rojava ve Şengal’de kendi siyasi statüsünü kazanma, bölgedeki halklarla demokratik ortak yaşamını kazanma iradesine karşı geliştirilen faşist ve işgalci bir saldırıdır. Rojava ve Şengal halkımız başta olmak üzere tüm halkımızın bulunduğu her yerde sokaklara çıkarak ulusal birlik ruhuyla bu saldırılara karşı tavrını ortaya koyması gerekmektedir.

KDP İLE SONUÇ ALAMAYINCA HAVA BOMBARDIMANI BAŞLADI

AKP faşist rejimi başından beri Rojava devrimi ve Şengal’deki halkımızın kendi geleceğini belirleme iradesine karşı düşmanlık yapmıştır. AKP devletinin özgür Kürt karşıtlığı Kuzey Kürdistan’da katliamlar, soykırım operasyonları ile yürütülürken, Rojava ve Şengal’i sürekli tehdit altında tutma ve saldırılar geliştirme temelinde pratikleştirilmektedir. KDP, AKP faşist devletinin bu Kürt karşıtlığına ve özgür Kürt kimliğinin tasfiyesine destek vermiştir. 3 Mart’ta KDP ve Türk devletine bağlı çetelerle yapılan saldırıdan bekledikleri sonucu alamayınca şimdi hava saldırıları ile sonuç almak istemektedirler.

TÜRK DEVLETİ DAİŞ’İN YENİLGİSİNİ ÖNLEME ÇALIŞIYOR

Şengal ve Rojava’da halkımız ve savunma güçleri DAİŞ’e karşı Ortadoğu’daki en etkili mücadeleyi yürütmüş, DAİŞ’in iradesi kırmıştır. Ancak Türk devleti ve KDP DAİŞ’e desteklerini sürdürmüşlerdir. QSD güçlerinin Tebka ve Rakka’yı özgürleştirme hamlesini büyük kahramanlıklarla yürüttüğü ve DAİŞ’e darbe vurulduğu bir aşamada Rojava ve Şengal’e bu saldırının geliştirilmesi DAİŞ’in tarihi yenilgisini önleme ve Rojava ile Şengal’i işgal etme planının bir parçasıdır. Bu saldırının Ermeni katliamının yıldönümünde gerçekleşmesi de yeni bir katliamın Kürtlere karşı geliştirilmesinin amaçlandığını ortaya koymaktadır. Bu saldırılarla bölgede yaşayan ve yıllardır katliamlarla karşı karşıya kalan ezilen halklara karşı da yeni katliamların mesajı verilmektedir. Kürtlere, Ezidi halkımıza karşı yeni bir katliam dayatılmaktadır.

HALKIMIZIN SESİ KISILMAK İSTENİYOR

AKP hile ile faşist rejim anayasasını Türkiye halklarına kabul ettirememiş, referandum sonuçlarına karşı Türkiye halklarının ve uluslararası alandaki tepkilerin üstünü örtmek ve kabul ettirmek için bu saldırıları geliştirmiştir.

Bu saldırılarda Rojava ve Şengal’deki halkımızın savunma güçlerinin ve radyoların hedef alınması Türk devletinin kirli planlarının kapsamını ortaya koymaktadır. Halkımızın sesinin kısılması ve savunmasız bırakılması amaçlanmaktadır. Bir kez daha Ezidiler ve Rojava’daki halkımıza karşı soykırım, katliam ve işgal saldırısı geliştirilmektedir.

KOALİSYON GÜÇLERİ, RUSYA DA BU KATLİAM GİRİŞİMİNDEN SORUMLUDUR

3 Mart’ta Şengal’e KDP ve AKP çeteleri eliyle yapılan saldırıya ve AKP faşist devleti tarafından Rojava’ya yönelik geliştirilen saldırı, işgal girişimleri karşısında başta ABD olmak üzere uluslararası koalisyon güçlerinin, Rusya, Avrupa, Irak devletlerinin sessiz kalması bu yeni saldırının zeminini hazırlamıştır. Bu güçler Rojava ve Şengal’de halkımıza karşı geliştirilen bu saldırılar ve katliam girişimlerinden sorumludurlar. Bir an önce faşist Türk devletinin bu saldırılarının durdurulması için uluslararası güçleri, kurumları harekete geçmeye çağırıyoruz. Irak hükümeti, Kürt siyasi partilerini bu saldırıya karşı tutum almaya çağırıyoruz.

Şimdiye kadar halkımız faşist saldırılar karşısında direnmiş, ulusal kazanımlarını savunmuştur. Bundan sonra da varlığını, kazanımlarını, topraklarını korumak için her türlü savunmasını yapacaktır. Bundan sonra da bu saldırıların devam edeceği görülerek halkımız her yerde savunmasını etkili örgütlemeli ve saldırılara karşı her türlü tedbirini almalıdır.

KADIN DEVRİMİNE SALDIRIYA KARŞI EYLEME!

Şengal ve Rojava’daki halkımız başta olmak üzere tüm halkımızı, dostlarımızı bu yeni soykırım ve işgal saldırısı karşısında harekete geçmeye ve sokaklara dökülerek radikal tavrını ortaya koymaya çağırıyoruz. Rojava devrimi bir kadın devrimi olarak gelişti. Şengal’de Ezidi kadınlar özgür geleceğin öncülüğünü yapmaktadır. Kadınların bu kadın devrimine ve özgür kadın iradeleşmesine karşı gerçekleştirilen saldırıya karşı harekete geçmelidir. Bu temelde kadınlar ve gençlerin öncülüğünde tüm halkımız kesintisiz eylem halinde olmalı, Rojava ve Şengal’deki halkımızın direnişine ulusal birlik ruhuyla sahip çıkmalıdır.”