KJK: Komplo sürecinde olduğu gibi Önderlik etrafında kenetlenmeliyiz

24’üncü Kürt Kültür Festivali’ne bir mesaj gönderen KJK koordinasyonu “Her yerde halkımızın 1999 yılında uluslararası komplonun gerçekleştiği günlerdeki gibi Önderlik etrafında kenetlenmesi hayati önem taşımaktadır” dedi.

Bugün Almanya’nın Köln kentinde yapılan 24’üncü Kürt Kültür Festivali’ne bir mesaj gönderen KJK Koordinasyonu, “Özgürlük mücadelemizle halkımızın inşa ettiği halkların ortak özgür yaşamının ifadesi olan demokratik ulus ve demokratik özerklik modeli Ortadoğu halklarının umudu haline gelmiştir. Kahraman gerillalarımızın DAİŞ ve faşist Türk ordusunu bozguna uğratan destansı direnişi ezilen halkların direnişini her geçen gün daha da büyütmektedir” dedi.

Uluslararası komplonun yeni bir saldırı hamlesinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, Kürdistan Özgürlük Hareketi ve halklara karşı başlatıldığına dikkat çekti.

Uluslararası komplonun yeni saldırı hamlesinin merkezinde Öcalan’ın yer aldığını kaydeden KJK Koordinasyonu, “Faşist AKP devleti özellikle geçen son bahardan bu yana Kuzey Kürdistan'da şehirlerimizi yakıp yıkmış, onlarca yurtseverimizi vahşice katletmiştir. Son günlerde ise Cerablus'ta DAİŞ'e saldırı yalanıyla Rojava'ya saldırmaktadır” dedi.

Saldırıların temel amacının Kürtlerin siyasi statüsünü kazanması ve Öcalan'ın halkların özgür geleceğinin çözümünü geliştirmesini engellemek olduğuna dikkat çekilen mesajda şunlar belirtildi: “Her yerde halkımızın 1999 yılında uluslararası komplonun gerçekleştiği günlerdeki gibi Önderlik etrafında kenetlenmesi hayati önem taşımaktadır. Tüm alanlarda radikal, çok büyük kitlesel eylemlerle Önderliğimizle mutlaka görüşmenin yapılması ve haber alınmasına kilitlenen bir mücadele içerisine girilmesi gerekmektedir. Kadınlar ve gençler eylemlerinin öncüsü olmalıdırlar.”

Kadınlar ve gençler öncülüğünde Avrupa’da çok daha etkili, on binlerin, yüz binlerin katılımıyla şu an yapılan festivaldeki kararlılığı ortaya koyacak eylemlerin gerçekleştirilmesinin de tarihi önemde olduğunu kaydeden KJK Koordinasyonu, “Bu eylemleriniz Önderliğimizden bir haber alınıncaya ve görüşme oluncaya kadar kesintisiz bir biçimde sürmelidir” dedi.

Rojava’daki tarihi kazanımların daha fazla sahiplenilmesi gerektiği de vurgulanan KJK açıklamasına şunlara yer verildi: “DAİŞ-AKP ortaklığıyla geliştirilen saldırılara karşı daha güçlü mücadele etmesini bekliyoruz. Gençlerimizi Önderliğini ve halkını savunmak için özgür dağlara mücadeleye katılmaya, halkların ortak, eşit, özgür yaşamından yana tüm kesimleri ortak direniş cephesini ve mücadelesini yükseltmeye çağırıyoruz.”