Kobanê’de kadınlardan 25 Kasım yürüyüşü

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla Kobanê’de bir yürüyüş düzenlendi. Yüzlerce katının katıldığı yürüyüşte, “El ele ezilen kadınları özgürleştirelim” sloganları atıldı.

Fırat bölgesinden yüzlerce kadın 25 Kasım eylemleri kapsamında Kobanê’de kadına yönelik şiddete karşı yürüdü.

Kongreya Star, “El Ele Ezilen Kadınları Özgürleştirelim” sloganıyla Kobanê’de Fırat bölgesinden yüzlerce kadının katıldığı bir yürüyüş organize etti. HPC-Jin, HAT-Jin, Asayiş-Jin üyeleri de yürüyüşe katıldı.

Yürüyüşte YPJ, Asayiş-Kadın bayrakları ile “İmralı sistemini yıkacağız, Önder Apo ile özgür yaşayacağız”, “Özgür irademizle işgalciliği yıkalım”, “El ele ezilen kadınları özgürleştirelim” yazılı pankartlar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın, YPJ savaşçıları Arin Mirkan, Sarya Özgür ve Roza Renas’ın fotoğrafları taşındı.

Aşîtî Meydanı’ndan başlayan yürüyüş Jina Azad Meydanı’na kadar sürdü. Yürüyüş boyunca “Jin, Jiyan, Azadî”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Katil Erdoğan” sloganları atıldı.

Jina Azad Meydanı’nda Kongreya Star Koordinasyon Üyesi Sara Xelil tarafından konuşma yapıldı. Sara Xelil, kendi renkleri ve sesleriyle işgalcilere cevap verdiğini söyledi ve nerede olursa olsun kadınların özgürleşmesi gerektiğini ifade etti ve “Önder Apo’nun özgürlüğü için eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Kongreya Star Sirrin yöneticilerinden Hele Mihemed de ataerkil sistemin kadınları tahakküm altında tutmak istediğini belirterek, “Reber Apo’nun fikirleriyle kadınlar özgürleşiyor” dedi ve kadın özgürlüğü için mücadeleyi yükselteceklerini söyledi.

Eylem “Jin, Jiyan, Azadî”, “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganlarıyla sona erdi.