Kobanê için fedakarlık yaptık, Efrin için de fedakarlığa hazırız

Kobanê direnişinde bir oğlunu kaybeden Rojhilatlı anne, yayımladığı video mesajda, "Oğlumu Kobanê direnişi ve Kürdistan'a feda ettim. Efrîn için de aynı fedakarlığı yapacağız" dedi. Merîvanlı genç kadınlar ise "Efrîn için savaşmaya hazırız" dedi.

Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgal girişime Kürdistan'ı dört parçasından tepkiler yükseliyor. Kürdistan'ın dört parçasından eylemler yükselmeye devam ederken, oğlunu Kobanê direnişinde yitiren Hewremanlı bir anne, çektiği videoyla Efrîn'e desteğini şu sözlerle duyurdu: "Ben oğlumu Kobanê direnişi ve Kürdistan'a feda ettim. Efrîn için de aynı fedakarlığı yapacağız. Efrîn düşmeyecek" dedi.

Tarihi Kobanê direnişinde şehit düşen YPG savaşçısı Kemal Ciwan'ın annesi Sadriye Ana, Efrîn direnişine destek vermek amacıyla bir bir görüntülü mesaj yayımladı. "Efrîn direnişine selam" diyen Sadriye Ana, şunları söyledi: "Ben oğlumu Kobanê direnişi ve Kürdistan'a feda ettim. Efrîn için de fedakarlık yapacağız. Efrîn'i düşmesine izin vermeyeceğiz. Efrîn düşmeyecek, halk düşmanları kaybedecek."

Rojhilat'ın (Doğu Kürdistan) Merîvan kentinde ise Zeriwar Apocu Genç Kadınlar İnisiyatifi üyeleri yaptıkları basın açıklamasıyla Efrîn direnişini selamladı. Açıklamalarında "Erdoğan'ı işgal girişimleri karşısında Efrîn'in yanındayız ve tarihi bir direniş gösterilecektir. Bizler Efrîn için savaşmaya hazırız. Kürt düşmanlığı Efrîn'e gömülecektir" diyen genç kadınlar, tüm Kürt halkını Efrîn ile dayanışmaya çağırdı.