Kolombiyalı kadınlardan Çağın Direnişindeki direnişçilere mesaj

Kolombiya’daki kadınlar, Efrîn’de Çağın Direnişi’nde yer alan kadınlara 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bir mesaj gönderdi.

Kolombiya’daki kadınlar, Efrîn’de Çağın Direnişi’nde yer alan kadınlara bir mesaj gönderdi.

Kolombiya’dan, Latin Amerika’dan kadın örgütleri, DAİŞ çetelerine, cinsiyetçiliğe, erkek egemenlik sistemine ve kapitalizme karşı mücadele yürüten Kürt kadınlarının, herkes için eşit bir toplum yaratma mücadelesine dikkat çekti.

“Kadınların güçlü elleri ile DAİŞ’e karşı nasıl savaştığını, milliyetçi-sömürgecileri nasıl yendiğini kentleri kurduğunu ve yeniden kurduğunu, kooperatifler oluşturduğunu, çalışma ve dayanışma grupları oluşturduğunu gördük. Kürt kadınlarının mücadelesi bize de ilham oluyor ve bugün Kürt kadınları ile daha fazla yakınlaşıyoruz” diye devam eden mesajda, Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal amaçlı saldırılarının da yakından takip edildiği belirtildi.

Kolombiya’nın da savaş içinde olduğu da hatırlatılan açıklamada, yaşanan sorunları aşmak için dayanışma, ortak çalışma, mücadeleleri öğrenme ihtiyacına dikkat çekildi.

Erkek egemenlikli sistemin geriletilmesi için bir günlük değil, her gün mücadele edilmesi gerektiği de belirtilen mesajda “Kadın devrimi için zaman geldi. Bunun için de görüş alış-verişi yapmamız, yaratıcı olmamız, tecrübelerimizi genişleterek birleştirmemiz gerekiyor. Ortak mücadele için kalıcı ve sonuç alıcı ortaklıklara ihtiyacımız var.

Sizin maruz kaldığınız saldırıları görünür kılmak istiyoruz. Mücadelenizle dayanışma içerisindeyiz ve Türk devleti Efrîn’e yönelik saldırılarını bir an önce durdurmalıdır. Biz erkek egemenlikli bu sisteme karşı dayanışma halkları oluşturmaya hazırız” denildi.