Komalên Jinên Ciwan: Efrîn'de faşizmi parçalayacağız!

Komalên Jinên Ciwan, Efrîn'de halkların zafer elde edeceğine dikkat çekerek, "Bulunduğumuz her alanda sömürgecilere ait ne varsa yakıp yıkmalı, onlara yaşam alanı bırakmamalıyız" dedi.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, Türk devletinin Efrîn'e işgalci saldırılarına karşı 'Seri Hilde ruhu ile faşizmi parçala' başlığıyla yazılı bir açıklama yayımladı.

Koordinasyon, AKP'nin işgalci saldırısı ile sadece Efrîn’i değil; Kürtlüğün varlığını ortadan kaldırmayı, iradesini kırmayı da hedeflediğine dikkat çekerek, şunları belirtti:

'BİR KEZ DAHA DİRENİŞLE DÜNYAYA ÖRNEK OLACAĞIZ'

"Kürt halkının iradesi hiç kimse tarafından sınanamaz. Tarih boyunca tüm başkaldırı hareketlerinde Kürt halkı görkemli direnişleri ve serhildanlarıyla asla boyun eğmeyeceğini her zaman kanıtlamıştır. Yakın tarihimize bile baktığımızda Kobanê, Sur, Cizre, Gever, Şırnak hâlâ hafızalarımızda diridir. Bu halkın evlatları ve dostları faşist TC’nin diz çöktürme politikalarına karşı tarihte eşi benzeri görülmemiş direnişlerle kendi tarihlerini yazarken, bunu topraklarına olan bağlılıkları ve iradeleriyle başardılar. Dünyanın en uzun şehir kuşatması olan Paris komününü bile çok daha fazlasıyla aşan tarihi Sur direnişinin kahramanları 'son muhteşem olacak' dediler. Efrîn bizim için bu muhteşem olacak sonun en somut örneklerinden biri olacaktır.

Kürt kadınları her zaman iradeli, güçlü duruşlarıyla düşmanını ürkütürken, direniş ve mücadeleleriyle de tüm dünyaya örnek olmayı başarmıştır. Arin Mirkanlar'ın direnişi destanlar yazdığı gibi sadece Kürt hareketinin mücadelesine değil, tüm dünyadaki kadınlara örnek olan bir direniş ortaya çıkarmıştır. 'Kobanê düştü düşecek' diyenlere en büyük cevabı yine bu direnişte kadınlar vermiştir. Bugün yine tarih direnenler tarafından tekerrür edecek ve aynı görkemli, destansı direniş Efrîn’de tekrar yaşanacaktır. Kürt halkı ve dostları yine tüm alanlarda Efrîn’i sahiplenerek bu direnişi yükseltecektir. Ancak bu direnişe en büyük öncülüğü yapacak olanlar elbette ki genç kadınlar olacaktır. Çünkü genç kadınlar kadın ve gençliğin ortak temsiliyetini kişiliğinde barındıran kesim olarak bu sürece en fazla öncülük edebilecek kesimdir. Genç kadınlar sadece Efrîn’e sahip çıkmak, Efrîn'i korumak için değil, aslında Efrîn'e sahip çıkarak faşist egemen tüm sistemlere başkaldırı için ayaklanmalıdır. AKP-MHP faşist devleti şahsında tüm sömürgecilere başkaldırmalıdır."

'SÖMÜRGECİLERE AİT NE VARSA YAKIP YIKALIM!'

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, açıklamasının devamında şu çağrıları yaptı:

"Gün hesap sorma günüdür. Yıllardır katledilen, yakılan yok sayılan halkın hesabını sorma günüdür. Bu nedenle genç kadınlar öncülüğünde zalime karşı başkaldırmak isteyen herkes bulunduğu her alanda tüm sömürgecileri hedef haline getirmelidir. Sadece faşist AKP-MHP devleti değil, bu saldırıda rolü olan herkesten hesap sorma günüdür. Faşistler halkımızı katletmek istiyorsa, biz de bulunduğumuz her alanda sömürgecilere ait ne varsa yakıp yıkmalı, onlara yaşam alanı bırakmamalıyız. Faşist zihniyet bugün tarihi yerlerimizi yıkıp halkımızı katlediyorsa, bizim için de onların tüm kurumlarını-mekanlarını yakıp yıkmak meşrudur. Herkes bulunduğu her alanda başkaldırısını ortaya koymalı, bu saldırılara karşı Seri Hilde hamlesinin ruhu ile direnişe geçmelidir. Bu saatten sonra Kürt halkı için kaybedecek hiçbir şey kalmamıştır. Bizim için Efrîn Kürdistan’dır, Efrîn’e yapılan saldırı Kürdün varlığına dönük saldırıdır. Bu nedenle Efrîn savaşı varlık yokluk savaşı olarak görülmeli ve bir kez daha tüm dünyaya Kürdün yenilmez iradesi gösterilmelidir."