Komalên Jinên Ciwan: Erkek şiddetine karşı serî hilde!  

Komalên Jinên Ciwan, "Partimizin kadın özgürlüğüne dayalı paradigması, erkekliğe en büyük darbeyi indirmiştir" diyerek, 25 Kasım'da alanlara çağırdı.

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.

Kadın kırımı ve düşmanlığı üzerinden kendisini yaşatan erkek egemen sistemin, saldırılarını derinleştirdiğine dikkat çekilen açıklamada, "Kadına dayalı toplumsal yaşamı hedefleyen eril zihniyet, devletçi yapılanmasını oluşturmuş, bu yapılanma da tarih boyunca kadına karşı pervasız saldırılarını sürdürmüştür" denildi.

'ERKEĞİN KİRLİ PENÇELERİ KADININ YAKASINDA'

"8 Mart’ta emekçi kadınlar diri diri yakılmış, 25 Kasım’da siyasi kimliğe sahip Mirabel kız kardeşler tecavüze uğrayarak vahşice katledilmiştir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Erkek devlet günümüzde de DAİŞ benzeri çeteci yapılanmalar ve AKP gibi kadın düşmanı yapılanmaları kendisine sözcü seçmiştir. Saldırılarda da temel hedef olarak toplumun geleceği ve öncüsü genç kadınlar hedef tahtasına konulmuştur. Genç kadınlar açısından tecavüz neredeyse olağan hale gelmiş, erkek şiddeti 'kadın tahrik ediyor' üzerinden meşrulaştırılmış, kadın sadece doğum fabrikası düzeyine düşürülmüş, erkeğin hizmetine ve itaatine hazır hale gelmesi için aile, devlet, erkek sarmalına düşürülmüştür. Erkeğin kirli pençeleri kadınların yakasından düşmemiştir.

'PARTİMİZ ERKEKLİĞE BÜYÜK DARBE İNDİRDİ'

Faşist erkekliğin saldırılarına karşı Kürdistan kadın özgürlük hareketi öncülüğünde 40. mücadele yılımızı karşıladığımız partimizin kadın özgürlüğüne dayalı paradigması, erkekliğe en büyük darbeyi indirmiştir. Erkeğin yaratmaya çalıştığı pasif, silik, itaatkar kadın gerçekliğine karşı büyük kahramanlıklarla mücadeleci ve direnişçi kadınlar açığa çıkmıştır. Erkek sistemine temel alternatif olarak belirlenen kadına dayalı yaşamın temel mimarı ve tüm halkların önderliği Reber Apo, biz kadınlara öz bilinç kazandırmış, mücadele ederek güzelleşen kadın gerçekliğini yaratmıştır. Önder Apo’nun mimarlığında gelişen kadın özgürlük mücadelemiz adeta eril sistemin kabusu olmuştur. Özgün ordusuyla, sistemiyle ve partisiyle erkek şiddetine karşı adeta 'Serî Hilde' diyerek günümüzde direnişçi kadın gerçekliği yaratılmıştır."

KADINLARA ÇAĞRI

Komalên Jinên Ciwan Koordinasyonu, açıklamasının sonunda da şunları kaydetti:

"Sahip olduğumuz bu direnişçi mirasla bir kez daha erkek şiddetine karşı 'Serî Hilde' diyoruz. Bu nedenle tüm genç kadınları erkeğin tecavüzcü ve şiddet içerikli sistemine karşı başkaldırmaya çağırıyoruz. Fabrikalarda, atölyelerde, tarlalarda, okullarda, üniversitelerde, sokakta yani yaşamın her alanında erkekliğe karşı başkaldırmak için öz savunma bilinciyle erkekliğe son darbeyi vuralım! Genç kadın hareketi olarak bu nedenle sokaklara akmalı, kadın serhildanlarına öncülük etmeliyiz. Erkek faşizmine karşı sadece 'dur' demek yetmez, buna karşı savunmamızı kuşanarak mücadele saflarına akmak genç kadınların tarihi bir görevidir. Direniş saflarına akalım, erkek faşizmini yıkalım, erkek devlete karşı başkaldıralım.

Tüm genç kadınları bir kez daha bu mücadeleyi büyütmeye çağırıyor, geliştirilecek tüm kadın eylemselliklerin de öncü düzeyde katılmaları gerektiğini belirtiyor, özgün eylemleriyle de rengini belli etmeleri gerektiğini söylüyoruz."