Kongra Star, şehitler Sara Tolhildan ve Rûken Zelal’i andı

Kongra Star Meclisi, işgalci Türk devletine karşı fedai eylem gerçekleştiren şehitler Sara Tolhildan ve Rûken Zelal'i andı, direnişi büyütme mesajı verdi.

Kongra Star Meclisi, Mersin'in Mezitli ilçesindeki polisevine 26 Eylül 2022'de fedai eylem gerçekleştiren kadın gerillalar Sara Tolhildan (Dilara Ürper) ve Rûken Zelal'i (Emel Feremez Hisên) şehadetlerinin ikinci yıl dönümünde andı.
Yazılı açıklamada, Kürt halkına yönelik imha ve soykırım politikalarına dikkat çekilerek, "Kürt halkı, yüz yıllardır soykırım ve imha politikalarına karşı direniyor ve mücadele ediyor. İşgalci Türk devleti, her türlü yasa dışı yöntem ve yasaklı bombayla özgürlük dağlarına saldırıyor. Aynı zamanda özgürlük ve demokrasi mücadelesinin öncülerini hedef alarak zindanlarda her türlü işkence ve şiddeti uyguluyor. Uluslararası kamuoyunun gözleri önünde gerçekleşen bu uygulamaların hepsi insanlık ilkelerine aykırıdır. Kadınların iradesi, bu eylemle her türlü güce karşı zafer kazanabileceğini göstermiştir" denildi.

'DİRENİŞ ÇİZGİSİNİ BÜYÜTECEĞİZ'

Açıklamada, 30 Haziran 1996’da Dersim’de Türk ordusuna karşı fedai eylem gerçekleştiren Zeynep Kınacı'nın (Zilan) eylemi hatırlatılarak, "Şehit Zilan, Kürt halkına ve Önderliğe yönelik komployu nasıl hissedip boşa çıkardıysa, işgalci Türk devletini de şaşırtıp öz güvenini kırdıysa; Kürdistan’ın iki cesur kadını Sara Goyî ve Rûken Zelal de, özgür kadın düşüncesiyle faşist devletin politikalarına karşı fedai bir eylem gerçekleştirdi. Bu eylem, 26 Eylül 2022’de Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevine yönelik, sivil halkı hedef almadan son derece planlı ve düzenli bir şekilde yapıldı. Kürt halkının dilini, kültürünü, tarihini ve kimliğini asimile ederek yok etmek ve yeniden dirilen değerlerini ortadan kaldırmak isteyen faşist Türk devletine karşı bir cevap niteliğindeydi. Kadınların gerçekleştirdiği bu eylem, AKP-MHP faşizmini şoke etti. AKP-MHP, eylemin etkisini gizlemeye çalıştı ve Rojava halkını da haksız bir şekilde bu eylemle suçlamak istedi ancak bu planları başarısız oldu" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda şu mesajlar verildi: "Kadınlar, Sara Tolhildan ve Rûken Zelal öncülüğünde kahramanlık destanı yazdı. İştar’ın torunları olan YJA Star gerillaları, bugün Zilan, Sara ve Rûken gibi yüzlerce kahramanı özgürlük dağlarında yaratıyor. Rojava kadın hareketleri ve örgütleri olarak, bu direniş çizgisini yükselterek Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünü ve tüm kadınların ve halkların özgürlüğünü garanti altına alacağız."