Kongreya Star, Öcalan’ın 71. doğum gününü kutladı

4 Nisan mesajı yayınlayan Kongreya Star Koordinasyonu, “Şahsında özgür insan ve özgür erkeğin doğuşunu gerçekleştiren Önder Apo’nun 71. doğum gününü, analara ve kadınlara hediye edilen 4 Nisan’ı yaşadığımız bu süreçte doğru anlamlandırmamız gerekir” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 71’inci doğum gününe ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kongreya Star Koordinasyonu, “Tüm halkımızı 4-11 Nisan arasında özgür insanın felsefesini, düşünce ve demokratik yaşam projelerini tanıtmak, anlatmak ve paylaşmak için seferberliğe çağırıyoruz. Gençler ve kadınlar başta olmak üzere Önder Apo’nun felsefesine inan herkes; her dilden ve bulunduğu her yerde 21. Yüzyılda insanlığın doğuş ve yaşama felsefesi olan demokratik moderniteyi anlatmalı, tanıtmalı ve yaymalıdır” çağrısı yaptı.

“Demokratik konfederalizm Önderliğinin doğum günü, tüm dünya halklarına kutlu olsun. Rêber Apo’nun doğuşu özgür kadının ve özgür insanın doğuşu olarak tüm kadınlara da kutlu olsun. Ortadoğu coğrafyasında doğuşuyla halkların, kültürlerin ve insanların yaşamında milat yaratan sayısız örnekler vardır. Rêber Apo doğuşuna, doğduğu topluma ve coğrafyaya kattığı anlamlarla tüm bu milatların bileşkesi olmuştur. Nitekim üçüncü doğuşum olarak tanımladığı demokratik modernite paradigması; 21. yüzyılda karşı karşıya kaldığımız derin krizler karşısında insanlığa, halklara, kadınlara ve tüm ezilenlere yeniden doğma ve varoluşunu anlamlandırma zeminlerini vermektedir” denilen açıklamada, 4-11 Nisan tarihleri arasında özgür insanın felsefesini, düşünce ve demokratik yaşam projelerini tanıtmak, anlatmak ve paylaşmak için seferberlik çağrısı yaptı.

Tüm dünyanın karşısında büyük bir çaresizliğe kapıldığı virüs krizinin Öcalan’ın Demokratik Uygarlık manifestoları ışığında doğru anlanabileceği ve kavranabileceği de vurgulanan açıklamada, “Bu temelde başta Kuzey ve Doğu Suriyeli halklarımıza, kadın ve gençlere olmak üzere tüm Kürdistan halkına çağrımız, bu yıl Önderliği her zamankinden daha derinlikli ve güçlü okuyalım. Önderliğin özellikle beş ciltlik demokratik uygarlık manifestosunu her dilden okuyalım ve okutalım. Yine Önderliğin düşüncelerini Ortadoğulu halklar başta olmak üzere tüm dünya halklarıyla başta sosyal medya üzerinden ama çok yönlü yol ve yöntemlerle paylaşalım” denildi.

Öcalan şahsında özgür insanın, özgür toplumun, özgür kadın ve özgür erkeğin doğuşunun başta Öcalan olmak üzere; tüm analara, kadınlara ve halklara da kutlayan Kongreya Star Koordinasyonu, son olarak şunu kaydetti: “Her 4 Nisan’ın büyük doğuşların umudunu yeniden yeşerttiğinin bilinciyle özgür ve yaşanabilir bir dünya için mücadele eden herkesi saygıyla selamlıyoruz”.