Kongreya Star: Avesta Xabur Efrin derinişinin adı

Kongreya Star Koordinasyonu, Efrin’in Hemame köyünde işgalci Türk ordusuna karşı fedai eylem gerçekleştiren YPJ savaşçısı Avêsta Xabur için yaptığı açıklamada, Efrin’de devam eden direnişin yeni adının Avesta Xabur olacağını belirtti.  

YPJ savaşçısı Avesta Xabur, Efrin’in Hemamê köyünde 27 Ocak günü Türk işgal güçleri ile Demokratik Suriye Güçleri arasında yaşanan şiddetli çatışmaların yaşandığı esnada fedai eylem gerçekleştirerek şehit düştü.

YPJ Savaşçısı Avêsta Xabur için yazılı açıklama yapan Kongreya Star Koordinasyonu, “Efrin direnişinin artık Avêsta Xabur direnişi olacağı şu anlarda, özgür kadın yine tarihe, zamana ve düşmanın yüreğine mührünü vuruyor” dedi.

“Biz devrimci kadınlar Avêsta Xabur’un yolundayız” başlığıyla yayımlanan Kongreya Star açıklaması şöyle:

“Kobanê direnişi, Arin Mirkan ile ölümsüzleşti. Efrin’de süren Çağın Direnişi Avesta Xabur ile taçlanıyor.

Kürt halkı ve Kürt kadınının toplum, kadın, çocuk, doğa ve tarihi değerler üzerindeki işgal saldırılarına karşı direnişi yıllardır devam ediyor ve bu direniş her geçen gün yükseliyor.  Annelerin yüreği kadar temiz ve büyük, genç kadınların heyecanı kadar sıcak ve hareketli, gençlik kadar yiğit ve omuz omuza olan bu direniş, geçen her gün yaşlıların tecrübesi gibi büyüyor ve döneminin kahramanlarını yaratıyor. Bu direnişin her anı kahramanlarla anılıyor. Özgürlük bayrağını elden ele vererek anlarını yaratıyor. Her güzel söz ve özgür yaşam anını sonuna kadar hak ediyorlar.

Kürtler ve kadınlar Kobanê direnişi ile özgürlük iradelerini ortaya koydu. Efrin direnişinde Kürt kadınları, YPJ güçleri ve özellikle Avesta Xabur yoldaş ile özgür yaşamı inşa ediyor. Efrin direnişinin artık Avesta Xabur direnişi olacağı şu anlarda, özgür kadın yine tarihe, zamana ve düşmanın yüreğine mührünü vuruyor. Efrin direnişi ile birlikte halklar birbirine daha fazla yaklaştı, kadınlar daha fazla örgütlendi, özgürlük bayrağı meydanlarda daha fazla yükseldi. Her yürüyüş ve mitingde Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü başta olmak üzere, Kürdistan’a yönelik işgal girişimleri, toplum, doğa, çocuk ve gençler üzerindeki katliamlar dile getirildi. Faşizan, işgalci zihniyetler teröristleşti ama Kürt toplumu, Kürt kadını direnişçi oldu. Bugün Ocak ayının 28’inde bu direnişin adı Avesta Xabur direnişi oldu.

BU DİRENİŞ DEVAM EDECEK

Özgür anlar büyük bir fedakarlıkla yaratılmaya devam ediliyor. Çete ve insanlık düşmanı DAİŞ, bu çetelerin yaratıcısı Türk devleti zihniyeti ve tüm komplolarına karşı bu direniş sürüyor. Halkımız ve ülkemiz üzerindeki tehdit, saldırı ve zulüm devam ettiği sürece bu dava terk edilmeyecek, bu direniş hattı bırakılmayacaktır.

Kadınlar devrimci ve fedakar bir ruh ile bütün işgallere, iktidarlara ve tehditlere karşı direniyor. Kadınlar yurtseverdir, devrimcidir. Kadınlar mevzilerde kendilerini ve özgür toplumu koruyor. Savunucu ve örgütlüdürler.

Kadınlar Önder Apo’nun özgür yaşam fikrine, fedai Çağın Direnişi’ne, Arinlerin yoluna bağlıdır.

DİRENİŞİ SAHİPLENME ÇAĞRISI

Bütün işgalci, insanlık dışı güçlere karşı tek ses, tek yürek ve tek slogan ile Efrin direnişini sahiplenme çağrısı yapıyoruz. Direnişimizi sokaklarda, faşizm ve insanlık dışı güçlerin bütün kurumlarının önünde yükseltelim. İşgalci Türk devletinin bütün yollarını kapatalım.

Bu Çağın Direnişi’nde sadece biz varız ve biz birbirimizin dostuyuz. Sadece biz faşist zihniyete karşı durabiliriz. Başka hiç kimseden bir şey ummuyoruz. Özgürlük alanlarımızı biz yaratıyoruz, bunun için de elimizi uzatıyoruz. Özgürlük isteyen her insan elini verip özgürlük meydanına çıkabilir. Buyurun Çağın Direnişçileri, buyurun özgürlük isteyen insanlık, buyurun demokratik ulus, Avesta Xabur yoldaşın fedai ruhuyla buyurun.  Bütün bu saldırıları tek tek yeneceğimizin sözünü veriyoruz.”