Kopenhag’da “Failler yargılansın” sloganı ile yürüyüş

Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da 9 Ocak 2013’te Paris’te katledilen Cansız, Doğan ve Şaylemez'in faillerinin yargılanması talebiyle bir yürüyüş düzenlendi.

Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin yargılanması talebiyle Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bir yürüyüş düzenlendi.

Sêvê Kadın Meclisi tarafından organize edilen protesto yürüyüşü Israel Plads önünde başladı ve Rådhuspladsen’e kadar sürdü. Cansız, Doğan ve Şaylemez’in posterlerini taşıdığı yürüyüş boyunca sık sık Türkiye aleyhine sloganlar atıldı.

TJK-E adına söz alan Latife Güzel; 3 Kürt kadın devrimcinin katledilmesinde Fransız devletinin rolünün olduğunu belirtti. Fransa yargısının da en az bu cinayeti işleyenler kadar sorumlu olduğunu söyleyen Güzel, Kürt kadın hareketi olarak, adaletin yerini bulması için her tarafta mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Sêvê Kadın Meclisi adına söz alan Saime Bilen ise bu katliamın Türk devletinin yaptığı Güney Kürdistan'da yakalanan MİT görevlerinin yaptığı itiraflarla net olarak ortaya çıktığını söyledi.

Bu katliamın Erdoğan ve Hakan Fidan denetiminde işlendiği ortaya çıktığını vurgulayan Bilen, “Kürt kadınları olarak ve Avrupa'da yaşayan Kürtlerin adaletin ve katliam sorumlularının yargılanması için mücadelemiz sonuna kadar sürecek” dedi.

Kırmızı-Yeşil Birlik Partisi adına konuşan İbrahim Benli de Avrupa’nın göbeğinde yapılmış olan katliama ilişkin Fransa devletinin görev ve sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından miting sloganlarla sona erdi.