'Kürt halkı, sandıkta AKP’ye gereken cevabı verecek'

Van'da yoğun destek gören HDP milletvekili adaylarından Mukaddes Karakoç, Kürt halkının faşist AKP/MHP bloğuna sandıkta gereken cevabı vereceğini söyledi.

Hakların Demokratik Partisi'nin (HDP) Van’da yürüttüğü seçim çalışmalarına yurttaşlar yoğun destek veriyor. HDP Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, AKP ve MHP’nin kirli ve faşist ittifakına karşı, Kürt halkının birlik ve beraberlik içinde bu oyunu bozacağını belirtti.

24 Haziran seçimlerine az bir vakit kala, HDP, Van’da sokak sokak, köy köy ve ev ev dolaşarak seçim çalışması yürütüyor. Kadınların ve gençlerin öncülük ettiği seçim çalışmalarına Van halkının ilgisi yoğun. Bu güç ve iradeyle HDP’nin Van’da 8 milletvekilinin tamamını alacağını vurgulayan HDP Van Milletvekili adayı Mukaddes Karakoç, "24 Haziran’da bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a" dedi.

'AKP-MHP FAŞİST VE KİRLİ BİR BLOKTUR'

HDP’den Van’da milletvekili adayı olmanın onur verici olduğunu belirten Karakoç, Van’da seçim çalışmalarının büyük bir coşkuyla devam ettiğini söyledi. HDP'nin kurulduğundan bu yana hem Kürt halkının hem de ezilmiş hakların sesi olduğunu dile getiren Karakoç, "AKP/MHP faşist ve kirli bir bloktur. Bu blok bugüne kadar Kürtlere ve diğer halklara acı ve göz yaşından başka bir şey getirmedi. Bunlara göre Kürt yoktur, ‘en iyi Kürt, ölü Kürt’tür’ zihniyeti vardır.

Bugün bu iki zihniyet Kürt halkına karşı ittifak yapmış durumda. AKP-MHP’nin bu kirli ve faşist ittifakına karşı, Kürt halkı birlik ve beraberlik içinde bu oyunu bozacaktır. Kürt halkı ve bu faşist zihniyete 24 Haziran’da sandıklara giderek gereken cevabı verecektir" şeklinde konuştu.

‘ÖZGÜRLÜĞÜN VE BARIŞIN YOLU HDP’DEN GEÇİYOR’

HDP'nin kadınların ve gençlerin partisi olduğunu dile getiren Karakoç, özgürlüğün ve barışın yolunun HDP’den geçtiğini vurguladı. Vanlı kadınlarında bunun bilincinde hareket ederek, çalışmalara tüm güçleriyle katıldığını söyleyen Karakoç, "Kadınların iradesi ve gücü sayesinde HDP büyük bir başarıya imza atacaktır.

Van ve ilçelerinde yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Gittiğimiz her yer mitin havasında geçiyor. Halkımız bizleri bağrına basıyor, partisine ve vekil adaylarına sahip çıkıyor. Özellikle Van’da çalışmalarında kadınlar öncülük ediyor. Gece gündüz demeden kadınlarımız çalışma yürütüyorlar. Kadınları ve gençlerin güçlü iradesiyle HDP büyük bir başarı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

'24 HAZİRAN’DA BİR OY HDP’YE BİR OY DEMİRTAŞ’A'

Bu güç ve iradeyle HDP Van’da 8 milletvekilinin tamamını alacağını vurgulayan Karakoç, şöyle konuştu: "HDP, hakların partisi olduğu için, Van’da bulunan tüm kesimler HDP çatısı altında birleştiler. Barışın, kardeşliğin ve umudun partisi olan HDP, başta Van olmak üzere, bölgede ve Türkiye’de büyük bir zafer elde edecektir. Bu umutla tüm Van halkını 24 Haziran’da oy kullanmaya ve oylarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. 24 Haziran’da bir oy HDP’ye bir oy Demirtaş’a diyoruz."