Kürt kadının birliği Kürt halkının birliğine vesile olacak

Birleşik Kürt Kadın Platformu’nun kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir araya gelen kadınlar,  Kürt kadınlarının birliğinin Kürt halkının birliğine vesile olacağını belirtti.

Birleşik Kürt Kadın Platformu, kuruluşunun yıl dönümü nedeniyle Amed’de resepsiyon düzenlendi. Programa Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri, İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Tevgera Jînen Azad (TJA) aktivistleri, Musa Anter’in kızı Rahşan Anter, HDP ve DBP il ve ilçe örgütü yöneticileri, HAK-PAR, Azadî Hareketi, Azadî Partisi, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Mezopotamya Kadın Kalemi Platformu, Amed Barış Anneleri Meclisi ve Amed Şehir Tiyatrosu’nun yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşu ve platformun kadın üyeleri katıldı. 

Demokrasi mücadelesinde yaşamını yitiren kadınlar anısına saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan etkinlikte divanda Duysal Karataş, Nesrin Askar ve Ayşe Gökkan yer aldı. 

Programın açılış konuşmasını ise İnsan ve Özgürlük Partisi Genel Başkan Yardımcısı Menice Gülmez yaptı. Gülmez, “Ey kadınlar bir evin birliği olursa bir şehri yener. Bir şehrin birliği olursa, bir devlet onu yenemez. Bir devlet arasında birlik olursa dünya onu yenemez. İnşallah Kürt kadının birliği Kürt halkının birliğine vesile olacak” dedi.

Sonrasında TJA aktivisti Ayşe Gökkan konuştu. Bugün Kürt birliğine kadınların öncülük ettiğini ifade eden Gökkan, Kürt yazar Cigerxwin’in “Hey kurdino! Bibin yek. Hûn nebin yek, hûn e herin yek bi yek” sözlerini hatırlattı.

Program ardından basına kapalı şekilde devam etti.