Kürt sanatçılardan Almanya Parlamentosu önünde eylem

Rojavalı 12 Kürt resim sanatçısı Federal Almanya Parlamentosu önünde sömürgeci faşist Türk devletinin Rojava işgalini ve halklara uyguladığı soykırım saldırılarını yaptıkları portreleriyle protesto etti.

Sömürgeci Türk devletinin Kuzey Doğu Suriye’deki işgali ve sivil savunmasız halka karşı gerçekleştirdiği soykırım saldırıları dünyanın her yerinde çeşitli etkinliklerle protesto ediliyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de de Federal Parlamento (Bundestag) önünde sanatsal bir protesto eylemi gerçekleştirildi.

Saat 11.00’da Rojavalı 12 resim sanatçısının gerçekleştirdiği sanatsal protesto eylemi parlamento önünde sürekli olarak bulunan kalabalık turistler ve Almanlar tarafından ilgiyle karşılandı.

Rojavalı sanatçılar Meryem Ayşo, Wehid Tewfiq, Nesrin Bayem, Xıdır Evdilkerim, Rodi Xelil, Şirin Dawud, Kawa Katsikats, Taha Zali, Ari Mirza, Hesen Huissen, Hasan Malla ve Keçi Xom’dan oluşan grup parlamento önünde toplam 9 tablo yaparak Erdoğan rejiminin halklara uyguladığı soykırım saldırılarını ayrıntılarıyla sergiledi.

Sanatçılar‚ “Türk ordusu ve ona bağlı çeteler Kuzey Suriye’den defolun” yazılı büyük pankartın etrafında sanatlarını canlı olarak icra etti.

Sanatçılar, aralarında Türk ordusu ve çetelerinin halka karşı kullandığı kimyasal silahlarla yaşamını yitiren ve yaralanan çocukların portrelerinin de olduğu toplam 9 savaş suçu portresini tamamladı.

Sanatsal protesto eylemine PYD Berlin ve Civaka Îslamiya Kurdistan (CİK) yöneticileri de destek verdi.

Sanatçılar yaptıkları ortak açıklamada, amaçlarının sanat yoluyla insanlığın vicdanına seslenmek olduğunu ve bundan sonra da sanatsal protesto etkinliklerine devam edeceklerini, ülkelerinin kirli eller tarafından yağmalanmasına ve soykırıma asla müsaade etmeyeceklerini belirttiler.