Kürt ve Fransız kadınlardan tecrit protestosu

Fransa'nın başkenti Paris'te ülkenin önde gelen kadın önderlerinin içerisinde olduğu kadınlar tecride karşı Republique meydanında eylem yaptı.

Fransa’da çok sayıda feminist dernek, sendika ve solcu siyasi partiyi bünyesinde toplayan Kadın Hakları Ulusal Kolektifi ve Fransa Kürt Kadın Hareketi (TJK-F) Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecride dikkat çekmek ve açlık grevi eylemlerine destek için eylem yaptı.

 

Mitingde Collectif National pour les Droits des Femmes adına Suzy Rojtman, Fransa’nın en büyük sol çatı partisi konumundaki Boyun Eğmeyen Fransa (France Insoumise) Genel Koordinasyon üyesi ve Sol Parti (PG) Ulusal Sözcüsü Danielle Simonet, Fransa Komünist Partisi (PCF) Senatörü Laurence Cohen, Marche Mondial des Femmes ve Maison des Femmes Paris gibi kadın derneklerinin temsilcileri ile HDK- Avrupa eski eş sözcüsü Asiye Esra Güden birer konuşma yaptı.

Tecrit bir insanlık suçu olduğu ve uluslararası insan hakları sözleşmesinde aykırı bir uygulama olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, “DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in ve diğer açlık grevi eylemcilerinin tek isteği Sayın Öcalan üzerinde uygulanan tecridi kaldırılmasıdır. Başta CPT ve Avrupa Konseyi üzerine düşen sorumluluğu biran önce yerine getirmeli, aksi halde oluşacak kötü sonuçtan bu iki kurum sorumludur" denildi.

Eylem "Jin Jiyan Azadi", "Hepimiz Leyla'yız" sloganları ile sona erdi.