GÖRÜNTÜLÜ

‘Kürt halkının iradesini bu saldırılar ile teslim alamazlar’

Kürt halkına karşı AKP/Saray tarafından çöktürmeye dönük hayata geçirilen siyasi soykırım saldırılarına ilişkin konuşan Amed Barış Anneleri: “Bize terör diyenler terörün kendisidir. Kürt halkının iradesini bu saldırılar ile teslim alamazlar.”

AKP/Saray rejiminin Kürt siyasi hareketine karşı devreye koyduğu çöktürme planı kapsamında yürütmüş olduğu inkar ve imha konseptli kirli savaş politikalarında ısrarı sürüyor. Bu kapsamda parti eş başkanları, milletvekili ve belediye eş başkanları tutuklayan, belediyelere kayyum atama adı altında gasp etme, sivil toplum örgütü ve dernekleri kapatan AKP/Saray rejimi, ülkede her geçen gün derinleştirdiği kriz ve kaosun boyutunu geri dönülmez bir evreye taşımaya devam ediyor. 

AKP/Saray’ın hayata geçirdiği sivil darbesine tepki gösteren Amed Barış Anneleri, Türk devletinin yıllardır Kürt halkına karşı zulümlerinin devam ettiğini ve bu zulme karşı Kürk halkının her zaman direndiğinin altını çizerek konuya ilişkin ANF’ye konuştu. 

‘KÜRT HALKI SADECE BARIŞ İSTEDİ’

Şahide Hayma: Kürt siyasetçilere dönük yapılan siyasi soykırım saldırılarını şiddetle kınıyorum. Kürt halkına karşı yürütülen şiddet politikası nereye kadar devam edecek. Başa gelen her iktidar partisi Kürt halkına karşı kirli savaş politikaları ile yaklaştı. Şiddetle Kürtlere baş eğdirmeye çalıştılar. Ama ömrümüz boyunca şahitlik yaptığımız bu süreçler ile hiçbir iktidar, sonuç alamadı. AKP de Erdoğan da bu politikalar ile bir yere varamaz. Kürt halkı kimseye baş eğmedi eğmeyecek de. Milletvekillerimizi biz seçtik biz vekil yaptık. Belediyelerimiz bize hizmet eden ku​​rumlardır. Bu halk sadece barış istedi. Bizde Barış Anneleri olarak, kurumlarımıza dönük saldırılara biran önce son verilmesini, tutuklanan vekillerimizin de derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. 

‘İRADEMİZ HAPİS EDİLEREK, BİAT ETMEMİZ İSTENİYOR’

Perihan Karayıl: Bütün kurumlarımız ve derneklerimizin katılması teröre bağlanarak, sindirilmek isteniyoruz. İrademiz hapis edilerek, biat etmemiz isteniyor. Terör olan biz değil, bu teröre imza atanlardır. Bu halka işkence eden onlar, köylerimizi şehirlerimizi yakan yıkan onlar, terörde biz mi oluyoruz! Kimin terör uyguladığı, kimin terörist olduğu gün gibi ortadadır. Biz Kürt halkından ne istiyorlar. Biz hak ve hukukumuzun davasını veriyoruz. Kürt halkının iradesine dönük yapılan saldırıları ve siyasi parti liderlerimizin tutuklanmasını kınıyorum. Biz bu politikalar ile teslim alınamayız. Biz insanlığın mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleyi de kanımızın ve gücümüzün son noktasına kadar vermeye devam edeceğiz. 

‘BU SALDIRILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Hidayet Ay: Derneklerimiz ve kurumlarımız ablukalara alınarak birer birer kapatıldı. Kürt halkının özgürlük mücadelesini sürdüren bu kurumlara karşı yapılan haksızlığı kabul etmemiz mümkün değil. Bize bu kadar zulüm yapanları ne Kürt halkı affeder ne de Allah affeder. Bu haksızlıktır. Biz haksızlığı kabul etmiyoruz ve bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz. Barış dedik, savaşı bize dayattılar. Ama biz barış ve çözümden yana olan tavrımızdan ala ödün vermeyeceğiz. Nereden gelirse gelsin, kimden gelirse gelsin Kürt halkının iradesini kimse teslim alamaz.