Kürt kadınlar AP Dış Politika Danışmanı ile görüştü

“Önderliği ve özgürlüğü için kadınlar eylemde” şiarı çerçevesin bugün AP önünde TJK-E öncülüğünde gerçekleşecek olan eylem öncesi TJKE heyeti, AP başkanının dış politika danışmanı ile görüştü.

“Önderliği ve özgürlüğü için kadınlar eylemde” şiarı çerçevesin bugün AP önünde TJK-E öncülüğünde gerçekleşecek olan eylem öncesi TJKE sözcülerinden Hinena Erişen, Uluslararası Kürt Kadın Hareketi temsilciliğinden Nursel Kılıç ve NAV-BEL Eşbaşkanı Arife Soysüren'den oluşan bir Kürt kadın heyeti AP Başkan'ı Martin Shultz dış politika danışmanı Dr. Djamila Chikhi ile görüştü.

Görüşmede Türkiye devletinin Kürdistan üzerindeki soykırımcı politika ve uygulamalarına dikkat çekildi. Yine bu bağlamda Ortadoğu'daki 3. Dünya Savaşı olarak tabir edilen krizin ancak ağır tecrit koşulların altında tutulmaya devam edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın temel muhatap olarak alınarak aşılabileceği vurgulandı. Bu tecridin Kürt halkını tümü dünyadan izole etmeyi amaçladığı ve bölgede oluşturabilecek demokratik sistemi hedeflediği ifade edildi.

Kürt kadınlarının her cephede bu tecride ve soykırım uygulamalarına karşı direnişte olduğu söylendi. Görüşmede kayyumlarla ilgili bir bilgilendirme dosyası sunuldu. AP'nin Türkiye üzerinde gereken uyarı ve siyasi baskıyı yapması talep edildi. 

AP Başkan'ı dış politika danışmanı Dr Djamila Chikhi Kürt halkı ve kadınlarının taleplerini başkanlığa ileteceğini belirterek AP’nin Kürtler ve mücadeleleri ile ilgili olduklarını somut girişimlerinin de olacağını söyledi.

...