Kuzey Suriye’deki seçimlerde kadının rolü tartışıldı

Cizre Kadın Konseyi, Kuzey Suriye’deki siyasi gelişmeler, seçimler ve seçimlerde kadınların rolünü tartışmak amacıyla düzenlenen toplantıda konuşan Emine Omer, "Bu sistem kadınların örgütlenmesiyle oturacak" dedi.

Kadın Konseyi, Kuzey Suriye’deki son siyasi gelişmeler ve seçimlerde kadının rolünü tartışmak amacıyla Rimelan’da bulunan Emekçiler Sendikası’nda toplantı düzenledi. Onlarca Kürt, Arap kadının katıldığı toplantıda Girke Lege ve Derik’teki sivil toplum kurum temsilcisi kadınlar da yer aldı.

Toplantıda Cizre Kadın Konseyi Başkanı Emine Omer seçimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Emine Omer değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: “Rojava-Kuzey Suriye devriminde 6 yılın ardından şimdi tarihi günlerden geçiyoruz. Kadınların tüm kurum ve örgütlerde büyük emekleri var. Kadınlar özerklik sisteminde kendilerini yönetti ve şimdi de seçimlere gidiyor. Özerklik ilanında kadınların nasıl güçlü bir iradeleri var idiyse, seçimlerde de kadınlar güçlü iradeleri ile fikir ve düşüncelerini ortaya koymalıdırlar. Çünkü bu sistem kadınların örgütlenmesiyle oturacak. Demokratik federasyon projesi Suriye’nin geleceği ve kadın özgürlüğü esası üzerinden özgür bir ülke inşasında büyük bir öneme sahiptir.”

Toplantı seçimlerde kadının rolüne ilişkin tartışmalar, soru ve cevaplarla sona erdi.