Lavrio’da Qamişlo katliamı ve Sur direnişi anıldı

Yunanistan'ın başkenti Atina’ya bağlı Lavrio kasabasındaki Kürt kampında Qamişlo katliamı ve Sur direnişinde yaşamını yitirenler için anma töreni düzenlendi.

Cuma akşamı kampta düzenlenen anma törenine Kürt mülteciler katıldı. Anma töreninin yapıldığı alana Sur Özyönetim direnişinde yaşamını yitiren Çiyager ile Qamişlo katliamında yaşamını yitirenlerin fotoğrafları bırakılarak mumlar yakıldı.

Anma töreni yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşuyla başladı. Saygı duruşu ardından "Şehit namirin" sloganları atıldı.

Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi Welat Dikmen, Qamişlo katliamı ve Sur direnişine ilişkin kısa bir konuşma yaparak hayatını kaybedenleri andı.

Dikmen, “şehitleri yaşamın her anında yaşatmak gerektiğini ve asla unutmamak gerektiğine” vurgu yaptı.

Daha sonra Qamişlo katliamına tanık olan Civan Resul ve Nurettin Ahmet, katliam günlerini anlattı. Anmaya katılanlar, anlatılanlar karşısında duygusal anlar yaşadı.

Konuşmalar ardından Sur direnişinde yaşamını yitiren Şehit Çiyager anıldı. Sur direnişinde saldırılara karşı 15 kişi olarak direnen gençler arasında yer alan bir gencin Çiyager'i anlatan yazısı anmada okundu.

Okunan yazıda Şehit Çiyager'in "Son ne olursa olsun muhteşem olacak" sözü ayakta alkışlanarak "Şehit namirin" sloganları atıldı.

Anma, Qatliamı ve Çiyager'i anlatan sinevizyon gösterimi ile son buldu.