Leyla Güven'in annesi toprağa verildi

Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven, Konya Cihanbeyli'de toprağa verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması için 58 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in annesi Cevriye Güven, bu sabah yaşamını yitirdi. 

94 yaşındaki Anne Güven, Konya’nın Cihanbeyli ilçesine bağlı Yapalı köyündeki mezarlıkta dini vecibelerinin ardından defnedildi. Güven’in cenazesine yakınlarının yanı sıra HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan ile HDP’li milletvekilleri Şevin Coşkun, Mehmet Rüştü Tiryaki, Hüseyin Kaçmaz ile çok sayıda HDP yöneticisi katıldı.

'EYLEMİNİN SONUÇ ALMASINI SAĞLAMALIYIZ'

HDP Grup Başkanvekili Fatma Kurtulan, defin işlemi sonrası okunan duaların ardından kısa bir açıklama yaptı. Kurtulan, Leyla Güven’in daha önce de cezaevinde olduğu süreçte babasını kaybettiğini ve babasının cenazesine katılamadığını hatırlatarak, şunları söyledi: “Bugün de annesi yaşamını yitirdi. Leyla arkadaşımız aramızda değil. Cevriye anne cezaevlerinde olan  bütün arkadaşlarımız, çocuklar ve kadınlar için umutluydu. Bir umutla, cezaevlerinden çıkacak umutlu haberi bekledi. Ne yazık ki cezaevlerinden gelecek umutlu haberi alamadan yaşamını yitirdi. Leyla arkadaşımız bugün bütün toplum için bedenini açlığa yatırmış biri. Leyla arkadaşımızın tecride yönelik talebi bir an önce kabul edilmelidir. Toplumun artık huzura kavuşması hem annemizin emeliydi hem de Leyla arkadaşımızın mücadelesi umarım bir an önce sonuç bulur."

Taziyeler Cevriye Güven'in yaşadığı evde 3 gün boyunca kabul edilecek.