Lozan ve Bellizona’da '25 Kasım' yürüyüşü

İsviçre’nin Lozan ve Bellizona kentinde kadınlar “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir yürüyüş düzenledi.

LOZAN

Lozan'da Kollektif Feminist Hareketleri'nin çatısı altında bir araya gelen kadın örgütleri “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddet Günü” vesilesiyle bir yürüyüş ve miting gerçekleştirdi. Eyleme Kürt kadınları da kendi bayrak ve renkleriyle katıldı.

Rippone Meydanı'nda bir araya gelen kadınlar, Kollektif Feminist adına yapılan açıklamanın ardından Palud Meydanı'na kadar sloganlarla yürüdü.  Burada şiddete, tacize, tecavüze uğrayan kadınların yaşadıkları anlatıldı.

Eylemde sık sık “Jin, Jiyan Azadî", "la femme” ve “la vie, la liberté” sloganları atıldı.

Rippone Meydan’ında gerçekleştiren mitingde, Lozan Lajîn Kürt Kadın Meclisi adına yapılan konuşmada kadınlar ortak mücadeleye çağırıldı.

Konuşmaların ardından eylem sloganlarla son buldu.

BELLİZONA

Bellizona kentinde İsviçreli Kadın örgütleri ile Kürt kadınlarının ortak düzenlediği eylemde “Jin, Jiyan, Azadi” sloganı yankılandı.

Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen kadınlar, “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” pankartıyla yürüyüşe geçti. Sık sık erkek ve devlet şiddetine karşı sloganlar atan kadınlar, Bellinzona’da bulunan mülteci kamplarındaki kadınları ziyaret etti. Burada yapılan mitingin ardından eylem sona erdi.