Lübnan-Suriye sınırdan çok sayıda kadın ve çocuk kaçırılıyor

Lübnan Kadın Haklarını Koruma Örgütü (KAFA) Lübnan-Suriye sınırında çete grupları tarafından çok sayıda kadın kız çocuğunun kaçırıldığını ve fuhuşa sürüklendiğini açıkladı.

Suriye'deki iç savaştan kaçan kadınlar ve çocukların durumuna ilişkin Lübnan'da faaliyet yürüten KAFA tarafından yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. KAFA'nın araştırmasına göre; Suriye-Lübnan sınırından çok sayıda suç örgütünün bulunduğu belirtildi.

Suç örgütlerinin özellikle kadın ve kız çocuklarını kaçırdığı belirtilen araştırmada, kaçırılma olaylarının artmasına neden olarak sığınmacıların ekonomik durumuna işaret edilerek şöyle denildi: “İnsanlara cazibeli koşullar vadediliyor ve işe ihtiyacı olan saf sığınmacılar bu teklifleri kabul ederek tuzağa düşüyor. Kaçırılan kadınlar da fuhuşa zorlanıyor."

Kadın ve çocukların fuhuş çeteleri tarafından istismar edildiği belirtilen araştırmada; gizli genelevlere baskın yapan güvenlik güçlerinin kaçırılan kadınları gözaltına aldığını ancak insan tacirleri ile genelev organizatörlerinin gizlenerek adaletten kaçtığı ifade edildi.

KAFA araştırmasında şöyle denildi: "Bu durumda kaçırılan kadın çifte kurban oluyor, çünkü bu işe zorlandığını kanıtlayamıyor. Bu kadınların cezalandırılmaması gerektiğini düşünüyorum. Bu insanların bir yerlerden başlama fırsatına sahip olması için devlet onlara konut, ücretsiz sağlık hizmeti, maaş ve eğitim konusunda yardım etmeli.” Araştırmada sınır bölgesinde sığınmacı kamplarında çok sayıda kadın ve kız çocuğunun kayıp olduğu ve bunların insan tacirleri tarafından Lübnan ve Ortadoğu'nun bir çok bölgesinde fuhuşa sürüklendiği belirtildi.