MİT Kürt siyasetçilerini bu cihaz ile takip ediyor

Türk devletine bağlı istihbarat ve emniyet servisleri Kürt Siyasal Hareketi çalışanlarını, içinde hafıza kartı ve GPS olan bir cihaz ile takip ettiği öğrenildi.

Türk devleti bağlı istihbarat ve emniyet servisleri Kürdistan ve Türkiye'de faaliyet gösteren Kürt Siyasal Hareketi'nin siyasetçilerini, parti yöneticilerini ve diğer çalışanlarını teknik takibe almak için her geçen yeni yöntemler ve araçlar üretiyor. Bu kez de avuç içine sığacak boyutta olan bir yer tespit cihazı ile, Kürt yurtsever ve siyasal alanda çalışma yürütenlerini takip ettiriyor.

Edinilen bilgilere göre, bu cihaz genellikle arabaların alt kısmına ya monte edilmek ya da altına yerleştirilen mıknatıs ile tutuşturuluyor. İçerinde küçük bir hafıza kartı ve GPS (Küresel Konumlama Sistemi) bulunan bu cihaz sayesinde kişinin nereye, ne zaman ve hangi yollardan gittiği tespit ediliyor.

Özellikle Kürt siyaseti içerisinde uzun yıllardır aktif bir şekilde yer alan veya yeni yeni yer almaya çalışanların bu cihaz ile takip edildikleri öğrenildi.