Mardin KJA: Önderliğimize tecrit felaket getirir

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı “Önderliğime, toprağıma, özgürlüğe sahip çıkıyorum” kampanyasının startı Mardin’de de verildi.

Mardin KJA üyeleri, Öcalan üzerindeki tecrit uygulamasının felakete yol açacağı uyarısında bulundu.

DBP Mardin il binasında bir araya gelen Mardin KJA üyeleri, “Önderliğime, toprağıma, özgürlüğe  sahip çıkıyorum” sloganı ile  daha önce ilanı yapılan kampanyanın startını basın açıklaması ile duyurdu. 

“TÜRKİYE FELAKETE SÜRÜKLENİYOR”

Barış Anneleri İnisiyatifi, Mardin il ve ilçe kadın belediye Eşbaşkanları, HDP Milletvekili Gülser Yıldırım ve HDP-DBP Kadın İl ve ilçe eş başkanları, PM üyelerinin de katıldığı açıklamada konuşan DBP Kızıltepe İlçe Eş Başkanı Birgül Yüksel, Türkiye’de yaşanan kaosun temel nedeninin Kürt Halk Önderi Öcalan’a  yönelik yaklaşımdan kaynaklandığını hatırlattı. Kürt halk önderi Öcalan’ın tecrit altına alınması ile Türkiye’nin önüne karanlık bir yol çizildiğine dikkat çeken Yüksel, “Türkiye’nin, halkların ve kadınların geleceği için kaygılıyız. Tecrit bir an önce son bulsun” dedi. 

“DARBE GECESİ İMRALI’DA NELER YAŞANDI?”

Kürt ve Türk halkının birliğinin teminatı olan Kürt Halk Önderi Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşulları için  İmralı’ya heyet gönderilmesinin engellenmesine tepki gösteren Yüksel, “Darbe gecesi neler yaşandı ve neden önderliğimizle görüş yaptırılmamaktadır” diye sordu. 

Yüksel, İmralı’ya bir an önce bir heyetin gönderilmesini talep ederek şunları kaydetti: “Demokratik yollardan sorunların çözülmesinin ilk şartı olan ‘Öcalan’a özgürlük’ mücadelesini yükseltiyoruz.”

Türkiyeli kadın örgütlerine de seslenen Yüksel, kampanya süresince kendileri ile birlikte olmaya çağırdı. 

“YIKILAN KENTLERİ YENİDEN İNŞA EDELİM”

Devlet güçleri tarafından yıkılan öz yönetim kentlerinin yeniden inşasının da kampanyalarının amaçları arasında yer aldığını paylaşan Yüksel, bu süreç boyunca tüm kadınların yeniden inşa çalışmalarında yer alması için çalışacaklarını vurguladı. “Özgürlük ve yeniden inşa için her ev, her köy, her sokak ve kentte kadınların seferber olacağına inanıyoruz” diyen Yüksel, tüm kadınları şimdiden kutladıklarını ekledi. 

Açıklama kadınların “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları ve zılgıtlarla sona erdi. 

...