Marsilya Kadın Meclisi'nden 'ses verin' eylemi

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecritin son bulması amacıyla başlatılan açlık grevleri yayılırken, Marsilya Arin Mirkan Kadın Meclisi, açlık grevlerine karşı sessizliği bozma çağrısıyla 'ses çıkarma' eylemi düzenledi.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in açlık grevi eylemi 112. gün, Strasbourg'ta 14 Kürdistanlının düzenlediği açlık grevi eylemi 73., Nasır Yağız'ın eylemi 99. günü geride bırakırken Avrupa'da yaşayan Kürt kadınlarının eylemleri de yoğunlaşıyor

Marsilya Arin Mirkan Kadın Meclisi de bugün açlık grevlerine dikkat çekmek amacıyla “Sessizliğe karşı ses çıkarıyoruz” sloganıyla bir eylem düzenledi. Kentin liman meydanı Vieux Port'ta saat 14.00'te bir araya gelen kadınlar, tencere tavalara vurarak, düdükler çalarak ses çıkardı. Sık sık “Hepimiz Leylayız, kadın dayanışması bugün, Jin Jiyan Azadi, Öcalan'a özgürlük” sloganları atan kadınların zılgıtları da eyleme renk kattı. Çok sayıda bildiri dağıtılan ve çevrede yoğun ilgiyle izlenen eylem sırasında Fransız kamuoyu da bilgilendirildi.

Kadınlar bundan böyle her Çarşamba eylemde olacaklarını duyurdu. Eylem 6 Mart'ta Canabiere Meydanı'nda başlayacak olan 8 Mart yürüyüşüne çağrı ile son buldu. 8 Mart Avrupa'nın her yerinde olduğu gibi, Marsilya'da da kadınların öncülüğüyle başlatılan açlık grevleri temasıyla düzenlenecek. Kürt kadınları ayrıca 8 Mart Cuma günü Fransızlarla ortak düzenlenecek yürüyüşte de yerlerini alarak açlık grevi direnişçileriyle dayanışma çağrıları yapacak.