Maxmur’da 8 Mart büyük bir coşkuyla kutlandı

Şehit Rustem Mülteci Kampı’nda (Maxmur) binlerce kadın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladı. Kutlama, Efrîn’de işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı sergilenen Çağın Direnişi’nde yer alan kadın ve savaşçılara adadı.

Kutlama Mexmur Sanat ve Kültür Merkezi alanında Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı. Alanı dolduran binler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları, PKK ve KCK bayrakları açtı.

Şehit Rustem Kampın’daki öğrenciler de bir yürüyüşle miting alanına geldi.

Kutlamada İştar Meclisi adına konuşan Pervin Şırnex, “Bugün Efrîn’deki kadınların direniş ruhuyla burada 8 Mart’ı kutluyoruz. Bu kutlama ve coşkumuzu tüm Çağın Direnişi halkına armağan ediyoruz. Tüm direnişçi kadınların 8 Mart’ını kutluyoruz” dedi.

Ardından sırasıyla Şehit Viyan Grubu, Şehit Yekta ve Şehit Hêvî Tiyatro Grubu sahneye çıktı.

Kutlamada Güney Kürdistanlı sanaçtı Çopî de sahne aldı. Renga Reng tiyatro oyunu sergilerken, Koma Govendê  kutlamaya renk kattı. Kutlama sanatçı Serdar Birîndar’ın sahne alması ve halaylarla sona erdi. Kutlamada sık sık, “Jin jiyan azadî”, “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Efrînê” ve “Bê Serok Jiyan Nabe” sloganları atıldı.