Maya kadınlarından Güven’e destek: İsyanımız gönderiyoruz!

Guatemela’da yaşayan Maya kadınları, açlık grevindeki Leyla Güven’e dayanışma mesajı gönderdi. Maya kadınları, “Sana gücümüzü, canlılığımızı, neşemizi, isyanımızı, gönderiyoruz” dedi.

Guatemela’da yaşayan Maya kadınları adına, 93 gündür açlık grevinde olan HDP’li vekil Leyla Güven’e dayanışma mesajı gönderildi.

Mesajda şunlar ifade edildi: “Guatemala'nın kuzeyinden, Maya, Xincas ve Mestizas kız kardeşleri olarak sıcak sevgilerimizi ve selamlarımızı yolluyoruz. Bugün, Guatemala'da gerçekleşen savaş sırasında, eski savaşçılar olarak tarihi bir mücadeleden gelen kadınlar arasındayız. Sana; gücümüzü, canlılığımızı, neşemizi, isyanımızı, gönderiyoruz.”

“Maya kadınları olarak tören ateşimizi yakıyoruz” denilen açıklamada, devamla şunlar yer aldı:

“Adın, bundan sonra bizimle yaşayacak; ayrıca Kürt hareketinden kadınların isimleri burada olacak. Bugün iyileştirici gücü, dağların, büyük ve küçük taşların, nehirlerin, volkanların, tarihsel kadın savaşçıların gücünü sana gönderiyoruz. Buradan sana sarılıyoruz, böylece bedenin ve ruhun güç ve enerjiyle dolacak, dünya halklarının ve tüm kadınların mücadelesi, hayatı ve adaleti için yollar bilgelikle açılmaya devam edecek.”