MLKP: Delal Amed, Azê Malazgirt ve Besta şehitleri ölümsüzdür!

MLKP Kürdistan Kadın Örgütü, Besta'daki şehitleri anarak, Delal ve Azê yoldaşlar şahsında, tüm şehitlerin hesabını soracağız" dedi.

MLKP/Kürdistan-Komünist Kadın Örgütü (KKÖ), Besta’da şehit düşen gerillalar için bugün yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bakur Kürdistan'da Botan’ın Besta alanında, sömürgeci Türk ordusunun düzenlediği katliamcı saldırılarda HPG Komuta Konseyi üyesi, YJA STAR Merkez Karargâh Komutanı Delal Amed ve Azê Malazgirt yoldaşların da aralarında olduğu 13 gerilla, büyük bir direniş sergileyerek şehit düştü. Kürt halkımızın, HPG ve YJA STAR’lı yoldaşlarımızın ve şehit ailelerimizin başı sağ olsun" denildi.

'AKLINI VE YÜREĞİNİ DEVRİMCİ MÜCADELEYE KATTILAR'

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"YJA STAR komuta konseyi üyesi Delal Amed yoldaş, gerilla mücadelesi boyunca, PAJK, PKK yönetimlerinde yer almış, HPG, YJA STAR komuta konseyi düzeyinde birçok sahada birinci derecede görevler yürütmüştür. Şehit düştüğü dönemde YJA STAR Merkez Karargah Komutanı olarak sorumluluk yürüten Delal Amed yoldaş, Halkların Birleşik Devrimci Hareketi (HBDH) kuruluş çalışmalarında yer alarak birleşik devrimci mücadeleye aklını ve yüreğini katmıştır. Aynı zamanda birleşik kadın mücadelesinin gerekliliğine yürekten inanan Delal Amed yoldaş, KBDH’ın kuruluş sürecinde de emeklerini sunan kadın komutandı. Politik askeri sürece dair güçlü yoğunlaşmalarını, zafere inancını ve saygı-sevgi dolu içten yoldaşlığını özlemle anıyoruz. Onun bu öncü duruşundan öğreniyoruz. 

Düşmanın faşist saldırılarına karşı gerilla direnişini koordine eden, komutan kişiliği ve feda ruhuyla kadın özgürlük mücadelesine, Kürdistan devrimine ve halklarımızın birleşik devrim mücadelesine yüksek sorumluluk duygusuyla katılan bu yoldaş güzelimizin ve diğer kahraman şehitlerimizin anıları ve eylemleri önünde saygıyla eğiliyoruz.

1975 Amed doğumlu Delal Amed (Hülya Eroğlu) yoldaş 25 yıllık gerilla yaşamında  güçlü bir partizanlık, fedailik ve mücadeleye bağlılık pratiği sergileyerek özgürlüğün ve onurun sembolü olarak Kürdistan tarihinde yerini aldı.

Azê Malazgirt yoldaş da, kadın gerilla kimliğinin inşasında ve savaşçı kişiliğinin gelişmesinde değerli katkıları olan bir kadın komutandı. Azê yoldaş, mücadeleyi büyütmek için her alanda ve her cephede savaşmayı kendine ilke edinen bir iradenin sahibi oldu.

Onlar erkek egemen, sömürgeci faşist Türk devletine karşı, özgürlük savaşçısı olarak, yüzlerini dağlara çevirdiklerinde, yüzlerce genç savaşçının da öncüleşmesine komutanlık ettiler. 

Kalleş ve korkakça saldıran faşist Türk devletinin askeri, kontra güçleri karşısına her siperde yeni Delaller'in ve Azêler'in onlardan aldığı güç ve inançla savaşacağından kimsenin kuşkusu olmasın. 

Delal ve Azê yoldaşlarımız şahsında, başta Besta şehitlerini ve yine aynı günlerde Dersim dağlarında ölümsüzleşen dört MKP savaşçısı siper yoldaşımızı saygı ve bağlılıkla anıyoruz.

Sömürgeci faşist Türk devleti ve tüm sömürgeci gerici güçler Kürdistan'da ağır yenilgiler almaya devam edecek, bu şehitlerimize sözümüzdür."

'HESABINI SORACAĞIZ'

MLKP/Kürdistan-Komünist Kadın Örgütü (KKÖ), açıklamasının sonunda ise "Bu topraklarda yaşayan, büyük bedeller ödeyen emekçi halkımız ve kadınlar fedai savaşçılarının ve komutanlarının izinden giderek, mücadeleyi büyütecek, nihai özgürlüğünü kazanacaktır. Delal ve Azê yoldaşlar şahsında, tüm şehitlerin hesabını soracağız" mesajını verdi.