MLKP/KKÖ gerillaları işgalciye karşı

Gerilla alanlarında yer alan MLKP/KKÖ gerillaları, Türk devletinin tüm yaptıklarının hesabını vereceğini, bunun için üzerlerine düşen her şeyi yapacaklarını söyledi.

MLKP/KKÖ gerillaları, gerilla sahalarını bombalayan, ormanları/köyleri yakan, kadın çocuk ayrımı gözetmeden katliamlar gerçekleştiren, politik öncü kadınlara suikast yapan sömürgeci Türk ordusuna karşı emekçi kadınları mücadeleyi büyütmeye çağırdı.

Gerilla Dicle Serhildan, işgalci Türk ordusunun gerillalara karşı kirli bir savaş yürüttüğünü belirterek, “Ancak hiçbir zaman gerillaların iradesini ve direnişini kıramadı. Komünist kadınlar olarak gerilla sahalarında yer alıp işgalci Türk ordusuna karşı mücadele ediyoruz. Bizler bu zihniyeti yıkacağız. Tüm dünya emekçi kadınlarına çağrımdır; bu devrime ve gerilla saflarına katılıp özgürlüğün kazanılmasına ortak olsunlar” dedi.

Komünist kadınlar olarak gerilla alanlarında yer aldığını söyleyen Şevin Roza ise şunları kaydetti: “Faşist Türk devleti her gün özgür Kürdistan dağlarını bombalıyor ama gerillanın iradesini kıramıyor. Faşist Türk devleti şunu iyi bilsin ki; her bir mermimiz onların göğsüne saplanıp her bir şehidimizin hesabı da sorulacaktır.”