MLKP/Rojava: Efrîn'i tekrar özgürleştireceğiz!

MLKP/Rojava, "Şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış ülkemizin toprağını, Efrîn’i tekrardan özgürleştireceğiz" dedi.

MLKP/Rojava, Efrîn işgalinin yıl dönümü vesilesiyle yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Saray'ın şefi Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, katliamlar, işkenceler, tecavüzler gerçekleştirdiler. Kadınları, çocukları kaçırıp fidye aldılar. Evleri, iş yerlerini talan ettiler. Kaçırdıkları Efrînli gençlere işkence ettiler. Efrîn’deki Kürt nüfusu yerlerinden, yurtlarından göç etmeye zorladılar. Kendi çeteleri ile kentimizi, sokaklarımızı, evlerimizi, topraklarımızı işgal ettiler. Halkımızın ve devrimimizin değerlerine,  barbarca ve korkakça saldırdılar. Kentin demografik yapısını değiştirdiler" denildi.

'ŞEHİTLER ZAFERİN ROTASINI BELİRLİYOR'

Açıklamada şu ifadelere de yer verildi:

"Şehit yoldaşlarımızın savaş kararlılığı, adanmışlığı ve feda ruhu işgale karşı direnişimizin ve zaferimizin rotasını belirliyor. 

Bugün de şehit yoldaşların ayak izlerine basarak ilerliyor, onlardan ilham alarak ve onların hesaplarını sorma kararlılığı ile şimdilerde işgal tehdidi altında tutulan Rojava ve Kuzey Suriye mevzilerinde, umudu ve onuru savunuyoruz. Ant olsun ki çocukların gözyaşlarıyla ve şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış ülkemizin toprağını, Efrîn’i tekrardan özgürleştireceğiz."