Mühürlenen Gökkuşağı Derneği: İtaat etmiyoruz

Kapatılan 370 dernek arasında bulunan Gökkuşağı Kadın Derneği yazılı açıklama yaparak, “Kürt kadınlarıyız. Erkek devlet şiddetinin tüm saldırılarına karşı susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” diye belirtti.

Dün akşam saatlerinde kapatılan 370 dernek arasında bulunan Gökkuşağı Kadın Derneği, kapılarına mühür vurulmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı. “Kadına yönelik her türlü şiddete, savaşa, sömürüye ve faşizme karşı mücadele eden kadın özgürlük mücadelesinin yürütücülerinden olan derneğimiz KHK kararıyla hiçbir bildirimde bulunulmadan hukuksuzca basılarak mühürlendi” denilen açıklamada, AKP’nin siyasetçileri, gazetecileri muhalif olabileceğini düşündüğü herkesi tutuklayarak ya da işsiz bırakarak toplumun iradesini teslim almaya çalıştığı ifade edildi.

Açıklamada, şöyle denildi: “Kadınların faaliyetlerinden, özgürleşme mücadelelerinden ve dayanışmalarından korkanlar ellerine aldıkları mühürle kadınları engelleyeceklerini düşünüyorlar. Binlerce yıllık insanlık tarihi bizlere gösteriyor ki kendini her şeye muktedir ve sonsuz sananlar değil direnenler ve mücadele edenler her zaman kazanmıştır. Bizler bir adım geriye atmadan oy hakkı için mücadele eden kadınlarız, eşit işe eşit ücret diyerek fabrikalarda yakılan işçi kadınlarız, ırkçılığa karşı otobüsteki yerinden kalkmayarak isyan eden siyah kadınlarız, tacize tecavüze ve IŞİD zulmüne karşı siyah çarşafı fırlatarak özgürlüğü haykıran Êzidî kadınlarız, çırılçıplak bedenleri teşhir edilmiş, zindanda zalimin yüzüne tükürmekten bir an olsun çekinmeyen Kürt kadınlarıyız. Erkek devlet şiddetinin tüm saldırılarına karşı susmuyoruz, korkmuyoruz,  itaat etmiyoruz.”