Münih ve Marsilya’da adalet eylemi

Almanya’nın Münih ve Fransa’nın Marsilya kentinde, 9 Ocak 2013’te Paris’te gerçekleştirilen katliamın faillerinin açığa çıkarılması talebiyle adalet eylemi düzenlendi.

MÜNİH

Almanya’nın Münih kentinde 9 Ocak 2013’te katledilen PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez için adalet eylemi düzenlendi. Sara Kürt Kadın Komünü tarafından organize edilen eylem Fransız Konsolosluğu önünde yapıldı.

Eylemde Fransız hükümetinden katliamın gerçek faillerinin kamuoyuna açıklanarak, yargı karşısına çıkarılması talep edildi.

“Fransız hükümetinin olayı açığa çıkarması ve katilleri yargı karşısına çıkartarak, cezalandırmalı. Cansız, Doğan ve Şaylemez’e sözümüzdür, failleri cinayet aydınlanıncaya kadar sürdüreceğiz” denilen eylemde, üç Kürt kadın devrimcinin fotoğrafları taşındı.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde de Arin Mirkan Kadın Meclisi, Cansız, Doğan ve Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebiyle her Çarşamba olduğu gibi dün de “adalet istiyoruz” eylemi düzenlendi.

Marsilya Valiliği açılan stantta bildiriler dağıtıldı, “Suçlusunuz, çünkü sessiz kalıyorsunuz”, “Özgür kadınlar Seve ve Saralara sadık kalarak, özgür bir toplum oluşturuyorlar”, “Politik suikastlara hayır”, “Sakine, Fidan ve Leyla için adalet” pankartı açıldı. 

...