Nusaybin'de '25 Kasım' eylemi: Kadınlar durmayacak!

HDP'li kadınlar ve Barış Anneleri, 25 Kasım dolayısıyla bir araya gelerek, "Mücadelemizle biraz daha özgürleşerek ve güçlenerek yolumuza devam edeceğiz" mesajını verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin İl Kadın Meclisi, 25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla HDP Nusaybin ilçe binasının önünde bir araya geldi. Eyleme HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay, Barış Anneleri, il ve ilçe örgütü katıldı. 

Nusaybin HDP İlçe Eş Başkanı Samiye Demir, kadına yönelik yapılan şiddeti kınadı ve hiçbir zaman sessiz kalmayacaklarını dile getirdi.

'DURMADIK, DURMAYACAĞIZ!'

HDP Milletvekili Ebru Günay ise şunları söyledi: "Biz kadınlar her gün sokakta, evde ve işte şiddete maruz kalıyoruz. Bizler büyük bir mücadele ile baskıyı ve şiddeti kabul etmiyoruz ve etmedik. Alanlarda, sokaklarda, evlerde kadına yönelik yapılan her türlü şiddete karşıyız. Mücadelemizle yaşanan şiddete karşı duracağız ve bu şiddete son verdireceğiz. Mücadelemizle biraz daha özgürleşerek ve güçlenerek yolumuza devam edeceğiz. Bizler hiçbir zaman durmadık ve durmayacağız."