PAJK, Gülnaz Ege ve Amed şehitlerini andı

PAJK Koordinasyonu, 29 Eylül günü Amed’deki hava saldırılarında hayatını kaybeden YJA-Star komutanlarından Gülnaz Ege ile YJA-Star gerillaları Sarya, Tolhildan ve Çavrê’yi andı.

Amed’de 29 Eylül günü hayatını kaybeden Komutan Gülnaz Ege ve beraberindeki gerillaların mücadele hayatına dikkat çekilen PAJK açıklamasında, ‘şehitlerin çizgisini başarıya taşırma kararlılığımızı belirtiyoruz’ denildi.

Gülnaz Ege’nin Afyonlu bir devrimci olarak Kürdistan’da mücadele yürüttüğünü hatırlatan PAJK Koordinasyonu, ‘’Gülnaz yoldaşımız, Reber APO ile ilkeli yoldaş olma tutumunu kişiliğinde somutlaştırmak açısından büyük bir çabanın sahibi olmuştur’’ dedi.

Açıklamada, ‘’Demokratik-Ekolojik-Kadın özgürlükçü paradigma temelinde kadınların ve halkların özgürlük sistemini Kürdistan merkezli Ortadoğu somutunda inşa etme, bu anlamda Demokratik Ulus çerçevesinde halkların birlikteliğini ortak ifadeye kavuşturma süreci önemli bir aşamaya gelmiştir. Rêber APO öncülüğünde yürütülen paradigmayı yaşamsallaştırma mücadelesi, uluslararası komplonun 19. yılında her zamankinden daha fazla başarıya, kadınların ve halkların geleceğini özgürlük temelinde yapılandırmaya yakındır. Bu anlamda Bilimsel sosyalizm temelinde Rêber APO’nun fiziksel özgürlüğüne dayalı Demokratik Ulus perspektifinin yaşamsallaşması, Ortadoğu halklarının bu tanım çerçevesinde ortak sisteme kavuşması, kadın özgürlüğünün ve öncülüğünün sistem inşasında eşit temsiliyete dayalı yer alması, halkların özgürlük sisteminin bölgede kalıcılaşması uluslararası komplocu güçler ve Türk devlet faşizminin yenilgiye uğratılması olacaktır.

Bu bilinçle başta Kuzey Kürdistan olmak üzere dört parça Kürdistan’da yürütülen etkili mücadele, Kürt karşıtlarını önemli oranda başarısızlığa uğratmakta, faşist Türk devlet güçleri ya da Daiş vb çete saldırıları fedailik çizgisi temelinde karşılık bulmaktadır. Bu çerçevede Kuzey Kürdistan’da yürütülen etkili gerilla mücadelesi Erdoğan ve faşist devletini büyük bir çıkmaza sürüklemektedir. Bu nedenle başta kadınlar ve Kürt halkı olmak üzere halkların özgür birlikteliğinden yana olan tüm kesimler saldırıya uğramakta, faşist devlet çözülüş ve dağılışını bu saldırılarla engellemeye çalışmaktadır. Bunun sonucu olarak Kürdistan’da askeri, ideolojik, siyasal, kültürel, Kürdistan doğasını hedefleyen saldırı ve operasyonlar faşist devlet yapılanmasının tüm çetevari uygulamalarını barındırmakta, geliştirilen sayısız operasyonlar büyük kahramanlık ve fedai gerçekleşmeler karşısında yenilgiye uğramaktan kurtulamamaktadır’’ denildi.

ŞEHİT GÜLNAZ EGE

PAJK açıklamasında, şehit düşen gerillalara ilişkin şu değerlendirmeler yapıldı:

‘’Bu saldırıların bir parçası olarak Amed eyaletimize yönelik gerçekleştirilen kapsamlı operasyonlar gerilla güçlerimizin direnişiyle karşılaşmış, Erdoğan çete devlet güçleri istedikleri sonucu alamamıştır. Bu görkemli direniş sürecinde 29 Eylül 2017 tarihinde, Amed eyaletinin Şehit Serhat bölgesinde hava saldırısı sonucu PAJK Meclis Üyemiz Gülnaz Ege ve Sarya, Tolhıldan, Çavrê arkadaşlarımız kahramanca direnerek şehit düşmüşlerdir. 22 yılı aşkındır özgürlük mücadelemizin Enternasyonal, öncü kadrolarından biri olan Gülnaz arkadaşımız, bilimsel sosyalizm çerçevesinde Demokratik ulus projesini yaşamsallaştırma, bu anlamda uluslararası komplo karşısında Rêber APO’nun özgürlüğü temelinde kadınların ve halkların özgür geleceğini inşa etme sürecinin en etkili öncü komuta kişiliklerinden biri olmuştur. Aslen Afyonlu olan Gülnaz arkadaşımız, özgürlük hareketimize ideolojik bir katılım gerçekleştirerek, mücadele hayatı boyunca bitmez coşkusu ve enerjisiyle istikrarlı bir katılımın sahibi olmuştur. Türkiyeli bir kadın olarak mücadele içerisinde yer alan Gülnaz yoldaşımız, mücadelemizin ihtiyaçlarına denk değişik alan ve düzeylerde çalışmalara katılmış, özgür kadın basıncılığı, ideolojik-eğitsel çalışmalarla kadrolaşma çalışmasının geliştirilmesi ve YJA STAR kapsamında radikal militanlığın en güçlü temsilciliği görevini hakkı ve layıkıyla yerine getirmiştir. Gülnaz arkadaş, kadın özgürlüğü temelinde toplumsal özgürlüğün halkların birlikteliğini sağlayacak inancı ve ideolojik tutumunun pratikleşen militan kişiliğidir. Bu anlamda PAJK bilinci ve katılım esaslarını yaşamının merkezine almış, bunun gereği olarak en aktif mücadele alanlarında yer almış, son olarak PAJK meclis üyesi ve YJA STAR Askeri Konsey üyesi olarak Amed eyaletinde sorumluluk düzeyinde görev yürütmüştür. Ege bölgesinin kültürel canlılığı ve insani özü temelinde ince ruhlu, sevgi dolu, sel gibi taşkın coşkusuyla istikrarlı, kararlı, radikal militanlığı kişiliğinde harmanlayarak, Kürdistan’da maya tutmuş Egeli bir öncü komuta kadın olmuştur. Sürekli gülümseyen yüzü ve hayata pozitif bakışıyla Türkiye Devrimine yönelik gelişen oportünist, sosyal şoven yaklaşımlar karşısında radikal devrimciliğin en güçlü uygulayıcılarından olmuştur. Mücadele hayatı boyunca Kürdistan ve Türkiye devrimine öncülük misyonu ve sorumluluğuyla hareket eden Gülnaz yoldaşımız, Reber APO ile ilkeli yoldaş olma tutumunu kişiliğinde somutlaştırmak açısından büyük bir çabanın sahibi olmuştur. Bir parti yönetimi ve gerilla komutanı olarak Che guevera’nın şahadet yıl dönümüne de denk gelen “hoş gelmiş, sefa gelmiş” baş eğmezliğiyle şahadeti karşılamış, Zilan çizgisinin takipçisi olarak, onurlu ve ilkeli yaşamını, tavizsiz bir fedailikle kadınlar ve halkların geleceği uğruna feda etmiştir.

ŞEHİT ÇAVRE, TOLHILDAN VE SARYA…

Sarya arkadaşımız uluslararası komplonun gerçekleşme yılı olan 1999’da, uluslararası komploya cevap niteliğinde YJA STAR saflarında yer alan komuta militan güçlerimizdendir. Kadın özgürlüğünün ulusal mücadeleyle iç içeliği temelinde, erkek egemenliği karşısında güçlü bir özgürlük bilinciyle gerilla saflarında yer almış, radikal militanlık ve fedailik temelinde şehitler kervanına katılarak, Önderlik ve Kadın yoldaşlığının güçlü bir temsilcisi olarak somutlaşmıştır. Yine Çavrê arkadaşımız özgürlük tutkusunun örgütlü ifadesi olan YJA STAR militanlığı temelinde, faşist Türk devletine karşı direnmiş, bu toprakların onurlu kadınlarından biri olarak kadın özgürlük tarihinin güçlü değerlerine katılmıştır. Tolhildan arkadaş özgürlük hareketi içerisine henüz yeni katılmakla birlikte, Rêber APO’nun özgür birey olarak somutlaştırdığı özgür kişilik ve bilincine ulaşmanın, bu temelde doğru yurtseverliğin en üst düzeyde ifadesine dönüşmüştür.

Bu anlamda uluslararası komplonun 19 yılına denk gelen bu dört arkadaşımızın şahadeti uluslararası komplo karşısında verilen en güçlü cevap olma niteliğindedir.

PAJK olarak şehit düşen bu arkadaşlarımız şahsında Uluslararası komplo karşısında direnen ve mücadelemizin toplamında en değerli varlıkları olan canlarını veren binlerce şehit yoldaşımızı saygı ve minnetle anıyoruz. Şehitlerin anısına vereceğimiz en büyük cevap Rêber APO’nun özgürlüğü temelinde Demokratik Ulus inşasının kalıcı bir örgütlenme ve sisteme dönüştürülmesiyle erkek egemenliğinin örgütlü ifadesi olan devletçi sistemin yenilgiye uğratılması olacaktır. Buna dayalı olarak Gülnaz arkadaş şahsında kadın özgürlük mücadelesinin Türkiyeli kadınlarla ortaklaştırılması ve bu birliktelik temelinde faşist devlet yapılanmasının yenilgiye uğratılarak halklar devriminin hedeflenmesi noktasında kararlılığımızı yineliyoruz. Bu temelde başta Gülnaz, Sarya, Çavrê ve Tolhıldan arkadaşlarımızın aileleri olmak üzere tüm Kürdistan ve Türkiye halklarına başsağlığı diliyor, şehitler çizgisini başarıya taşırma kararlılığımızı belirtiyoruz.’’