'Besta şehitleri milyonların kalbinde yaşayacak'

Besta Şehitlerini saygıyla anan PAJK, “ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyor ve biliyoruz ki milyonların kalbinde her zaman yaşayacaklardır” dedi.

PAJK Koordinasyonu, Besta Şehitlerine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. PAJK, “Partimiz PKK’nin kuruluşunun 40. yılına girerken zafere en yakın olduğumuz bir yıldır. Büyük kahramanlıklarla yüklü destansı direniş ve özgürlük mücadelemiz yüce şehitlerimizin eseridir. Partinin ilk kuruluşunda Sara-Sakine Cansız yoldaşla başlayan kadın özgürlük mücadelemiz bugün milyonlarca Kürt kadınının ve Ortadoğulu kadınların başkaldırısına kadın ordulaşmasıyla PAJK öncülüğüne dönüşmüştür. Bu görkemli yürüyüşte öncü komutan olarak yer alan Delal Amed yoldaşımız ve Aze yoldaşımızla birlikte 13 can yoldaşımız kahramanca savaşarak şehit düşmüştür. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” dedi.

BİRER ÖZGÜRLÜK ABİDESİDİRLER

PAJK açıklamasında şu hususlara dikkat çekildi: “Soykırımcı savaş tüm şiddetiyle özelde Kürt kadınları, halkı, Kürdistan ve Ortadoğu genelinde yürütülmektedir. Soykırıma karşı Besta’da, Hakkari’de ve Kürdistan dağlarının her yerinde mücadele ederek şehit düşen yoldaşlarımız birer özgürlük abidesidir. Delal Amed yoldaş, YJA-Star Komutanı ve PAJK yürütmesi olarak  görev yapmış aynı zamanda fedai gücümüzün de komuta sorumluluğunu yapmiştir. Fedailik çizgisini şahsında temsil ederek mücadelede fedai olarak yer almiş, şimdiye kadar aldığı tüm sorumlulukları en eksiksiz bir biçimde yerine getirmiştir. Partileşen kadının zafer yürüyüşünü temsil eden Delal Amed yoldaş, katılımından bu yana kadın ordulaşmasının örgütlenmesinde, büyümesinde, gelişmesinde büyük bir çaba ve emek sahibi olmuş, öncü rol oynamıştır. Her daim devrimci heyecan, azim ve coşkuyla kesintisiz askeri görevlerini Kuzey gerilla eyaletlerinde yürütmüştür. En son Botan’a yüksek bir iddia ve kararlılıkla Botan Saha Komutanlığı ve PAJK sorumlusu olarak gitmiştir. Tüm gücünü partileşmekten onun savaş komutanlığına ulaşmakta bulan Delal Amed yoldaş, kadın hareketimizin en seçkin militanı olabilmiştir. Parti ölçülerini gerillada yaşatan Delal yoldaş,  parti yaşam tarzında ve başarıda ısrarın kimliğidir. Delal yoldaşın öfkesi öfkemiz, partileşerek savaşta zaferi kesinleştirme iddiası, iddiamızdır. Parti yapımız için oldukça ağır ve zor olan şehadete en büyük cevabımız fedaileşen kadın çizgisinde Önder APO’yla özgür kadın kimliğini Ortadoğu’ya mal etmek ve özgür kadınla özgür Kürdistan’ı yaratmak olacaktır. 

AZE YOLDAŞ ÖZGÜRLÜĞE SEVDALI BİR MİLİTANDI 

Hakkari Eyalet Komutanımız Aze Malazgirt yoldaş, dağlara, özgürlüğe sevdalı mücadeleye, partiye aşkla bağlı, her zaman yaşam coşkusuyla dolu, sürekli etrafını aydınlatan, moral veren öncü bir militandı. Parti görevlerini hiçbir ayırım yapmaksızın en yüksek bir sorumlulukla yerine getirmeye çalışan, yoldaş canlısı olan Aze yoldaş, askeri ve ideolojik eğitim faaliyetlerine de katılarak yoğun bir emek sahibi olmuştur. Eğitim çalışmalarını büyük bir istekle yürüterek ideolojik-askeri görevleri layıkıyla yerine getirmiştir. Bir süredir bulunduğu Hakkari Eyaletinde en zorlu bir coğrafyada kadın komutan olarak savaşta yer almış, düşmanla, her türlü gericilikle hesaplaşmada örnek mücadele sahibi olmuştur. Parti davasının yürek işi olduğunu bilerek yüreğini bu davaya yatırarak partiyle bütünleşmiştir. Mücadele yaşamı YJA-Star saflarında kesintisiz geçmesine rağmen hep ilk kez yer almanın heyecanını hiç kaybetmemiştir. Devrimcilik yürek ister, heyecan ister. Aze yoldaş, büyük bir azim, istek ve gönüllüce partinin her görevine hazır olarak gerekçesiz katılarak örnek bir duruşun sahibi olmuştur. 

ÖZGÜRLÜK HAYKIRIŞLARINI YAŞATACAĞIZ

Delal ve Aze yoldaşlarla birlikte kahramanca direnerek şahadeta ulaşan diğer 11 arkadaşımızın da  faşist saldırılar karşısında aynı azim ve direnişi sergileyerek mücadeleye olan inançlarını her zaman ortaya koyarak şahadete ulaşmışlardır. 

 Ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyor ve biliyoruz ki milyonların kalbinde her zaman yaşayacaklardır.  Önderliğe ve Kürdistan’a olan aşklarını, kadın özgürlüğüne olan inançları, kararlılıkları ve dirayetlerini, engel tanımayan mücadele bilinçlerini, yaşam, savaş tarzlarını, yoldaşlığa olan bağlılıklarını, halka olan sevgilerini, faşizmin karanlığına inat yükselen özgürlük haykırışlarını yaşatacağız. Gerillalaşan, fedaileşen kadın, özgürlüğün teminatıdır bilinciyle devrim görevlerimize yüklenerek faşist Türk devletinin tüm soykırım, tasfiye ve imha planlarına en üst düzeyde cevap vererek yoldaşlarımızın zafer talimatlarının emrinde partileşerek savaşı kazanma sözümüzü yineliyoruz.”