PAJK, Viyan Caf'ı andı: Onun kararlılığı kazandırır

PAJK, şehadet yıl dönümünde Viyan Caf'ı anarak, "Viyan yoldaşın gerçekleştirdiği eylemin gerekçesi Rêber Apo üzerindeki tecridi kırmak ve tecride karşı dostların, yoldaşların daha duyarlı olması içindir" dedi.

PAJK Koordinasyonu, bugün yaptığı yazılı açıklamada, şehadet yıl dönümünde YJA STAR Askeri Meclis Üyesi  ve PAJK Parti Meclisi Üyesi Viyan Caf'ı (Leyla Wali Hüseyin) andı, 15 Şubat Komplosu'na karşı mesajlar verdi.

'DÜŞMANA KARARLILIĞINI GÖSTERDİ'

PAJK'ın açıklaması şöyle:
"2006 yılının 1 Şubat’ı 2 Şubat'a bağlayan gecesi Kürdistan dağlarında yiğit Kürt kadını Leyla Wali Hüseyin (Viyan Caf) yoldaşımız, dostlara ve düşmanlara mücadelenin ne menem bir kararlılıkla yürütüldüğünü göstermiş oldu. Güney Kürdistan’ın Süleymaniye kentinde halk serhildanlarıyla büyüyen Viyan yoldaş, Parti Meclisimizde yer almaktaydı. Eylemiyle halkımıza, biz yoldaşlarına ve Güney Kürdistan halkına bıraktığı mektupları manifesto niteliğindedir. Karartılmaya çalışılan güneşi aydınlatmak için büyük mücadele eden Viyan yoldaş iradesi, ikirciksiz mücadele kararlılığıyla mücadele tarihimizin mihenk taşlarından biri olmuştur.

'BİZİ İRADESİZ YAŞAMA ALIŞTIRMAK İSTİYORLAR'

Viyan yoldaş, Rêber Apo şahsında Kürt halkı, Ortadoğu halkları ve kadınlara dönük gerçekleştirilen uluslararası komployu Önderliğimize yazdığı mektuplarında şöyle tanımlamıştır: 'Uluslararası komplo İmralı ve Kürt halkı üzerinde yeni ve tehlikeli bir süreç başlatmıştır. Rêber APO ve Kürt halkının barış ve demokrasi çabalarını boşa çıkarmak istiyorlar. Çok açık teslim olma ve Başkan Apo’dan vazgeçme çağrısı yapıyorlar. Bizi ehlileştirmek, Başkan Apo’suz, ideolojisiz, iradesiz bir yaşama alıştırmak istiyorlar.'
Viyan yoldaşın mektuplarında yapmış olduğu uluslararası komplo tanımı bugün daha kapsamlı ve derinleştirilerek devam etmektedir.

'VİYAN KARARLILIĞI KAZANDIRIR'

Komplocu güçler Kürdistan'da Kürtlük adına, özgürlük adına tek bir yaprağın bile kıpırdamasını istememektedir. Kürtleri, kadınları teslim almak için her olaya müdahale ederek kendi lehlerine çevirmeye çalışıyorlar. Bu rüzgarı tersine çevirecek Viyan kararlılığında düşmana zarar verecek, geri adım attıracak eylemler geliştirmektir. Bölgedeki neoliberal politikaları görüp, Kürtlere, bölge halklarına, kadınlara, çocuklara karşı gelişen her türlü politikaya karşı durmaktan geçmektedir.

'TOPRAKLAR DA ZİHİNLER DE İŞGAL EDİLMEK İSTENİYOR'

Merkezi hegemonya Kürtlerin kültürel soykırımdan geçirilmesi için Türk devletini özel olarak görevlendirmiştir. Kürdistan topraklarında Kürt değerleri bozulup, sisteme mal edilmeye çalışılmaktadır. Başta Güney Kürdistan toprakları olmak üzere bir taraftan topraklar işgal edilirken, zihinler de işgal edilmeye çalışılmaktadır.
Her detayı ayrı ayrı planlanan Kürdistan'ı işgal, Ortadoğu’yu teslim projesi stratejik bir projedir. Uluslararası komplo Ortadoğu'yu teslim alma projesinin en temel parçalarından birisidir. Kürt soykırım kıskacını daha fazla sıkıştırmak, Kürtlüğü tümden teslim almak ve Ortadoğu'ya rahatça girebilmek amacıyla uluslararası komplo yapılmıştır. Bu projenin hayata geçmesinde en büyük sosyolojik engel Rêber Apo olarak görülmüştür. Çünkü Kürt halkının en güçlü değişim dinamiği olduğunu dostlar da düşmanlar da bilmektedir. Rêber Apo, kültür, savunma, dil, sanat, eğitim, ekonomi, hukuk ve toplumsal hafızanın oluştuğu tüm alanlarda Kürt varlığını özgür kılmak için büyük çaba harcamış ve harcamaktadır. Bu sosyolojik hakikate bizim gibi merkezi hegemonya da önem atfetmektedir. Bu nedenle Türk devletinin gardiyanlığında Kürtleri ve kadınları bu eksenden koparmaya çalışmaktadır. Kürtleri, teslim alınmış Kürt çizgisine bağlamak, kısacası Türk devletine angaje olmuş bir siyasal yapı haline getirmek istemektedir. Merkezi hegemonya bu Kürtlüğün ilk adımlarını Güney Kürdistan’da atmıştır. Viyan yoldaş bu gerçeği görerek eylemini bu gerçeğe karşı yapmıştır.

'ÖNDERLİĞİMİZİN HAKİKATİNİ UYGULAYACAĞIZ'

Biz de Kürdistan Özgür Kadın Partisi olarak, Önderliğimizin inşa ettiği bu sosyolojik hakikatin uygulayıcısı olmak için büyük mücadele edeceğiz. Ortadoğu halklarının birlikte, ortak yaşam gerekçelerini daha sıkı tutup, demokrasi mücadeleğimizi yükselteceğiz. Merkezi hegemonyanın aksine Ortadoğu halklar konfedaralizmi gerçek demokrasinin yaşam alanı haline gelecektir. Her bir özgür Kürt ve özgür kadın neferi demokrasi mücadelesini daha direngen, daha sistemik hale getirilmesi için derinleşecek ve mücadele edecektir. Viyan yoldaşın eylem kararlılığı bize bunu göstermiştir. Çünkü Viyan yoldaşın gerçekleştirdiği eylemin gerekçesi Rêber Apo üzerindeki tecridi kırmak ve tecride karşı dostların, yoldaşların daha duyarlı olması içindir. Tecridi salt siyasi, hukuki bir olay olarak tanımlamak gerçek sınırlarını doğru görmemektir. Rêber Apo üzerindeki tecrit, Kürt soykırım saldırısıdır. İdeolojiktir, siyasidir, hukuksaldır, insanidir, kültüreldir. Ortadoğu ve Kürdistan işgalidir. Tecrit soykırım suçudur. Dolayısıyla Türk devletine ve onun işbirlikçilerine karşı yürütülen mücadele soykırım suçlusuna karşı mücadeledir. Mücadelemizi bu genişlikte, derinlikte ele alıyor ve yürütüyoruz.
Parti Meclisi üyemiz olan Şehit Viyan Caf yoldaş şahsında Şubat şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyor, Önderliğimizle, halkımızla, kadınlarla özgür anları yaratacağımızın kararlılığıyla mücadelemizi yükselteceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz."