GÖRÜNTÜLÜ

Paris, Duisburg ve Milano’da şehitler anıldı

Ekim ayı şehitleri anma etkinlikleri devam ediyor. Fransa’nın başkenti Paris, Almanya’nın Duisburg ve İtalya’nın Milano kentlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, Ekim ayı şehitlerini andı.

 

PARİS

Paris'te Dersim, Gever, Bitlis şehitleri anıldı. Ekim ayında yaşamını yitiren HPG gerillaları Ahmet Can (Alişer Fırat), Caner Orman (Medeni Ronahi), Hüseyin Ertürk (Ferhat Zagros), Dilek Günenç (Roza Helin), Gönül Öztürk (Dicle Aso), Cahid Beyhan (Yılmaz Cemşid) ve Serhat Güneş (Serhat) şahsında Ekim ayı şehit anıldı. 

Saat 14.00' Paris Demokratik Toplum Merkezi lokalinde yapılan anmaya Kürdistanlılar ve şehit yakınları katıldı. Tüm Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada şehit yakınları ve mücadele arkadaşları şehitler için duygularını dile getiren kısa birer konuşma yaptı.

Konuşmalarda "Şehitlerimiz Kürdistan özgürlük mücadelesinin kahraman direnişçileridir, onların açmış olduğu bu onurlu yolda mücadeleyi yükselterek Türk faşizmine karşı mücadele edeceğiz. Şehitlerimizin hayallerine, mücadelesine layık olacağız ve Kürdistan özgürleşinceye kadar direnişi büyüterek kazanacağız. Kürdistan halkının başı sağ olsun, Başbakan Apo'nun başı sağ olsun" denildi. 

Anma şehitleri anlatan sinevizyon gösterimi ve " Şehit Namırın" solagnları ile sona erdi.

DUİSBURG

Gülnaz Karataş (Berîtan), Meryem Hazar Çolak şahsında Ekim şehitleri Almanya’nın Duisburg kentinde anıldı.

Bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada kadın aktivisti Leyla Şoreşger bir konuşma yaptı.

Sinevizyon gösteriminin de yapıldığı anmada duygulu anlar yaşandı.

Anma, “Şehit namırın” sloganıyla son buldu.

Anmadan sonra DDKTM inanç komisyonu tarafında katılımcılara Aşure dağıtıldı.

MİLANO

İtalya’nın Milano kentinde de şehit anması düzenlendi. Anmaya yüzlerce kişi katıldığı anmada HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, İtalyan Profesör Paolo Bianca ve şehit aileleri birer konuşma yaptı.

Anmaya, Salman Talan (Erdal Welat), Kemal Özsönmez (Cihan Sinemilli-Cemo), Aysel Kurupınar (Bese Tolhildan), Ahmed Can (Ali şer) ile Tevfik Sivaslı’nın aileleri de katıldı.

...