Üç devrimci kadın için adalet arayışı devam ediyor 

Fransa'nın başkenti Paris'te ağızlarını siyah bantla kapatarak sessizce yürüyen kadınlar, üç Kürt kadın devrimcinin öldürüldüğü katliamın karanlık yüzünün açığa çıkmasını bekliyor. İsviçre'nin Basel kentinde de bugün adalet eylemi gerçekleştirildi.

Paris’te 9 Ocak 2013'de katledilen üç Kürt kadın Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez için adalet ve aydınlık talebi sürüyor. 

Avrupa Kürt Kadın Haraketi öncülüğünde gerçekleşen adalet eylemine Sosyalist Kadınlar birliği (SKB) üyeleri destek verdi. 

Saat 14.00'de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi önünde toplanan Kürdistanlılar, bu haftaki eylemde ağızlarını bantlayarak üç Kürt kadın devrimcinin katledildiği Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. 

Büronun önünde Kürt özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda “Dört yıldır Fransa devletinden bu katliamın arkasındaki karanlık ellerin açığa çıkarılmasını talep ediyoruz bundan sonrada etmeye devam edeceğiz” denildi.

BASEL

İsviçre'nin Basel kentinde Basel Ronahî Kadın Meclisi tarafından her ay yapılan adalet eylemi bugün gerçekleştirildi.

Paris katliamında yaşamlarını yitiren üç Kürt siyasetçi Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in fotoğraflarının bulunduğu ‘adalet istiyoruz’ yazılı pankartın açıldığı eylemde çok sayıda Almanca bildiri dağıtıldı.