Paris'te adalet eylemi

Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile adalet eylemi düzenlendi.

Paris’te 9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız, KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in katillerinin açığa çıkarılması talebi ile Avrupa Kürt Kadın Haraketi’nin çağrısıyla her Çarşamba günü olduğu gibi bugün de adalet talebi yinelendi. 

Saat 14.00'de Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde toplanan Kürdistanlılar ve dostları, 147 Rue La Fayette’te bulunan Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne kadar yürüyerek adalet taleplerini yineledi. 

Yürüyüş boyunca "Hepimiz Sakine, Fidan, Leyla’yız", “Bizler adalet istiyoruz” sloganları atıldı. 

Yürüyüş boyunca katliam ile ilgili bildiriler dağıtılarak bilgilendirme yapıldı. Üç Kürt kadın devrimcinin katledildiği Kürdistan Enformasyon Bürosu önünde bir dakikalık saygı duruşunun ardından yapılan konuşmalarda "Fransa adaletinin bu katliamın arkasındaki karanlık elleri açıklamak zorunda. Bizler her hafta burada olacağız ve hesap soracağız" denildi.

...