Paris ve Silopi'de katledilen kadınlar anıldı

Türk devletinin Paris ve Silopi'de katlettiği 6 Kürt kadını, İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Amara Kadın Meclisi, Türk devletinin 2013'te Paris'te katlettiği PKK kurucularından Sakine Cansız, Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Paris Temsilcisi Fidan Doğan ve kadın hakları aktivisti Leyla Şaylemez ile 2016'da Silopi'de katlettiği DBP PM Üyesi Sêvê Demir, Kongreya Jînên Azad aktivisti Fatma Uyar ve Silopi Halk Meclisi Eşbaşkanı Pakize Nayır'ı andı.
Etkinlikte, Ocak ayında şehit düşen Mehmet Şirin Cebe ve Xebat Derik de anıldı.

'KÜRT KADINLAR FAŞİZME VE GERİCİLİĞE KARŞI ÖNCÜ'

İsveç KNK Eşbaşkanı Zeyneb Morad, Kürt kadınlarının faşizme ve gericiliğe karşı verilen mücadelenin öncülüğünü yaptıkları için Türk devleti tarafından hedef alındıklarını söyledi.
Kürt kadınlarının Rojava'da DAİŞ çeteleri ve Türk devletinin işgaline karşı büyük bir kararlılıkla direndiklerini söyleyen Morad, kadınlar olmadan devrimin gerçekleşmeyeceğini tarihten örnekler vererek dile getirdi.

'ANILARINI MÜCADELEYLE YAŞATACAĞIZ'

Şehit Aileleri Komisyonu'ndan Latif Cebe, devrim şehitlerinin yolundan yürüyen YPG/YPJ güçlerinin Rojava'da DAİŞ çetelerine karşı direnişlerinin ezilen halklara ilham verdiğini söyledi. Mücadeleye daha fazla sarılarak şehitlerin anılarını yaşatacaklarına vurgu yaptı.
Amara Kültür Komisyonu üyeleri,  katledilen kadınların anısına marşlar söyledi. Tiyatro Sanatçısı Serpil İnanç, Paris'te katledilen  3 Kürt kadını için yazılan şiirleri okudu.
Sakine Cansız'ın yaşam ve mücadelesini anlatan 'Sara' filminin gösteriminden sonra etkinlik, “Şehîd namirin” ve “Jin, jiyan, azadi” sloganlarıyla son buldu.