PJAK Eş Başkanı Vejîn: Çözüm Öcalan'ın felsefesinde

PJAK Eş Başkanı Zîlan Vejîn, 9 Ekim Komplosu ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan şahsında tüm Kürtlerin ve ezilen halkların hedeflendiğini söyleyerek, "Önder Apo egemen ve emperyalist güçlere karşı büyük bir engel oluşturmuştur" dedi.

PJAK Eş Başkanı Zîlan Vejîn, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası 9 Ekim Komplosu'na ilişkin değerlendirme yaptı.

Vejîn, komplonun hedefinin sadece Öcalan olmadığını, Kürt toplumu ve kimliğinin de hedef alındığını belirterek, söz konusu komployla 21. Yüzyılda Kürtlere bir darbe vurulmak istendiğini vurguladı. Vejîn, söz konusu komployla Öcalan şahsında kendi kimliklerine sahip çıkan Kürtlerin ve Kürt kazanımlarının engellenmek istendiğini, Öcalan'ın ortaya koyduğu mücadeleyle gerçekleşen Kürt uyanışının ortadan kaldırılmak istendiğini söyledi.

'İMRALI'DAN KOMPLOYU BOŞA ÇIKARDI'

Vejîn, komployla aynı zamanda Öcalan'ın felsefesiyle mücadeleye girişen tüm ezilen halkların da hedefe alındığına dikkat çekerek, "Çünkü Önder Apo, bölgeye yeni bir dizayn vermek isteyen egemen güçler ve devletlerarası güçler nazarında büyük ve ciddi bir tehlikedir. Kürdistan'ı dört parçaya bölen güçler komplolarına devam etmek ve bölgeye yeni bir dizayn vermek istiyorlar. Fakat Önder Apo egemen ve emperyalist güçlere karşı felsefesi, mücadelesi ve yeni ortaya koyduğu sistemiyle büyük bir engel oluşturmuştur. Önder Apo, İmralı'da olmasına rağmen 19 yıllık mücadelesiyle söz konusu komployu boşa çıkartmıştır'' diye konuştu.

'ÖCALAN VE HALK ARASINDAKİ BAĞLARI KOPARMAK İSTEDİLER'

Kürt kadınının özgürlük çizgisi temelinde mücadele ettiğini ve kendi önderliklerine sahip çıktığını vurgulayan Vejîn, "Kürt kadını eğer bugün büyük bir gururla mücadele edebiliyorsa, bunun temelleri, Önder Apo'nun kadın için ortaya koyduğu felsefe ve prensiplerdir" diye ekledi.

Vejîn, komplonun bir amacını da, 'Öcalan ve halk arasındaki bağların koparılması ve Öcalan'ın düşüncelerinin halka ulaşmasına engel olunması' şeklinde değerlendirdi.

'KAPİTALİZME KARŞI TEK ALTERNATİF ÖCALAN'IN SİSTEM'

PJAK Eş Başkanı Zîlan Vejîn, son olarak, tüm sosyalist güçlerin Öcalan şahsında gerçekleşen mücadeleyi tanımak istediklerini ve aynı biçimde mücadeleyi sürdürmek istediklerini belirterek, "Tüm demokratik ve barışçı güçler, biricik çözüm yolunun, kapitalist sisteme karşı alternatifin Öcalan'ın ortaya koyduğu sistemden geçtiğinin farkında" dedi.