KJK: PKK hakikati özgür kadın hakikatidir

PKK’nin 40. kuruluş yıl dönümünü kutlayan KJK, “PKK gerçekliği halkların gerçekliğidir, PKK gerçekliği insanlık gerçekliğidir. PKK hakikati özgür kadın hakikatidir” dedi.

KJK Koordinasyonu, PKK’nin 40. kuruluş yıl dönümünü yaptığı açıklama ile kutladı. KJK, “Partimiz PKK’, 40. yılını geride bırakırken, 40. kuruluş yıl dönümü öncelikle özgürlük mimarı önder APO’ya, partimizin ruhu olan şehitlerimize, direnen yurtsever halkımıza, her mevzide direnen yoldaşlarımıza kutlu olsun” dedi.

 “Partimizin kuruluş yıl dönümü büyük direniş, başarı ve yaratım sürecidir” denilen açıklamada, “Bu anlamda PKK büyük bir ilimdir, moraldır, ahlaktır ve de büyük bir mücadeledir. PKK gerçekliği halkların gerçekliğidir, PKK gerçekliği insanlık gerçekliğidir. PKK hakikati özgür kadın hakikatidir. Geçen kırk yılın tümü halk adına ezilen insanlık ve kadın adına yaşanmış büyük başarı yıllarıdır” ifadelerine yer verildi.

KJK Koordinasyonu’nun çakılmasında şu hususlara da dikkat çekildi:

PKK UMUDU KÖRELTİLEN İNSANLIĞIN UMUDUNU YENİDEN DİRİLTTİ

“Partimiz PKK ulusal, bölgesel, uluslararası alanda insanlık adına değer yaratmanın adı ve adresi olmuştur. Demokratik sosyalizmin öncüsü, kadın partisi olmakta ısrarlı, tarihin en amansız özel savaşlarına karşı yenilmemenin ayakta kalmanın iradi gücü, tüm dünya da karşısında birleşse yine de başarmanın imkanı, iradesi, azmi ve bilinci olarak var olmaya devam ediyor. Bunlar özgürlük tutkunu tüm halkımız ve dostları için eşsiz bir hazine, sınırsız bir zafer umudu olmaktadır. 

Halkımız ve kadınların tarihinde geçen bu kırk yıllık mücadele gerçeği yüreğin haykırışa geçtiği, vicdanın ayaklandığı büyük zafer yıllarıdır. Bununla soykırım çarklarında yok oluşa terk edilen halkımızın kurtuluş devrimini sağlamak kadar umudu köreltilen ezilen insanlığın da umudu yeniden diriltilmiştir.

41 YILDA BÜYÜK BAŞARILARA ULAŞACĞIZ

Her anı kutsallıklarla geçen partimiz PKK tarihe büyük değerler sığdırarak ülkemizde doğan her yeni şafağı halkımızın ve kadınların özgürlük şafağı kılmayı başardı.

Bu vesile ile yüceltici değerlerin asıl yaratıcıları ve sahipleri  olan şehitlerimizi bir kez daha  minnetle anıyor, direnişin onuru, özgürlüğün coşkusu ile karşıladığımız Partimiz PKK’nin 41. mücadele yılında da hareketimizin öncü kadroları şahsında özgürlük mücadelemize  yönelik geliştirilen saldırı konseptlerine direnişi büyüterek karşılık vereceğimizin sözünü veriyoruz. Dolayısıyla daha fazla PKK’lileşerek Önder APO ile buluşma sözümüzü zirvede yaşayacağımızı belirtiyoruz.  KJK olarak 41. PKK yılında özgürlük davamıza her cepheden yöneltilen saldırıları bertaraf ederek daha büyük başarılara ulaşacağımızı ifade ediyoruz.”