Polat: Yürüyüş için 34 örgüt çağrı yaptı

Paris yürüyüşü tertip komitesi üyesi, Egid Polat Paris katliamının yıl dönümü vesilesiyle hafta boyunca Paris’te bir dizi eylem ve etkinlik düzenleneceğini belirtti.

Fransa’nın başkenti Paris, 6 Ocak günü, 9 Ocak Paris katliamını protesto yürüyüşünü karşılamaya hazırlanıyor. Bu yılki eylem, “5. yıl: Sessizlik, adaletin inkarı ve cezasızlık!” sloganı ile düzenlenecek.

Yürüyüş tertip komitesi üyesi Egid Polat, 34 Fransız kurum, örgüt ve siyasi partinin 6 Ocak yürüyüşüne katılım çağrısında bulunduğunu söyledi.

Polat, “Ocak ayının ilk haftasında Fransa Parlamentosu’nda Fransa Komünist Partisi, Sol Parti ve Yeşiller temsilcileri Fransa adalet bakanlığına Paris katliamı ile ilgili soru önergesi verecek” dedi.

Üç Kürt kadın devrimcinin katledildiği yer olan Kürdistan Enformasyon Bürosu önüne Paris 1. Belediyesi tarafından yaptırılan üç Cansız, Doğan ve Şaylemez anıt plaketin açılışının yapılacağını belirten Polat ayrıca, 10. Paris Belediyesi ile Choisy le Roi Belediye binalarına 1 Ocak’tan itibaren üç Kürt kadın devrimcinin fotoğraflarının bulunduğu pankartların asılacağını söyledi.