Prof. Üstün: Batıdakiler Dersim'deki yangınları görmeli!

Prof. Dr. Beyza Üstün, devletin insansızlaştırma ve sermayeye alan açma hedefiyle Kürdistan'da ormanların yakıldığına dikkat çekti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ekoloji Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, Dersim'de devam eden yangınların savaş politikalarının bir parçası olarak devlet tarafından çıkarıldığını, yangınların sermayeye yeni alanlar açacağını ifade etti. Kürdistan'da ormanların 1990'larda yakılmaya başlandığını hatırlatan Üstün, 2015 Temmuz ayında Cudi'de yeniden orman yakılmaya başlanmasının aslında bir savaş başlangıcı olduğunu söyledi.

'İNSANSIZLAŞTIRMA' VURGUSU

Yangınlarla bölgenin insansızlaştırılmak ve sermayeye açılmak istendiğini vurgulayan Üstün, Cizre ve Sur örneklerini vererek demografik yapının değiştirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.

'BATIDA YAŞAYANLAR FARKINA VARMALI'

Ortak bir mücadele hattının örülebilmesinin önündeki en büyük engelin devletin ırkçılık ve kutuplaştırma politikaları olduğunu belirten Üstün, batıda yaşayanların katliamların aslında kendisine karşı yapıldığının farkına varması gerektiğini söyledi.

HDP Ekoloji Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Beyza Üstün, "Halklar bir arada durduğu zaman bütün meseleler çözülür" mesajını verdi.