'Qamişlo Serhildanı'nın kazanımlarını koruyacağız'

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Qamişlo Serhildanı'nın rejime geri adım attırdığına dikkat çekerek, "Kazanlarımı koruyacağız" dedi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Qamişlo Serhildanı’nın 16’ncı yıl dönümüne ilişkin bugün yazılı açıklama yayımladı.
Açıklamada, serhildanda onlarca kişinin şehit olduğu ve yaralandığı, binlerce kişinin de Suriye rejim güçleri tarafından tutuklandığı hatırlatılarak, “Qamişlo Serhildanı, Esad rejiminin milliyetçilik siyaseti, Suriye toplumu arasında ayrım oluşturma, Kürt kimliğinin yok edilmesi ve Suriye topraklarında yaşayan Kürt halkının tarihi varlığının yok edilmesine karşı gerçekleşti" denildi.

'REJİMİN GERÇEK YÜZÜ GÖRÜLDÜ'

Onlarca Kürt gencinin futbol stadı içerisinde katledildiğine işaret edilen açıklamada, “Bu durum rejim güçlerinin desteğiyle gerçekleşti. Qamişlo Serhildanı faşist rejimin Kürtlere karşı gerçek yüzünü ortaya çıkardı. Kürt karşıtı yasalar çıkardılar. Aynı şekilde tutuklamalara başladılar. Kürtlerin bulunduğu bölgelerdeki siyasi hareketleri yasakladılar” diye belirtildi.

'HALKIN GÜCÜ GERİ ADIM ATTIRDI'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:
“Rojava’nın Dêrik kentinden Efrîn’e kadar Kürtlerin Suriye ve dışarısında yaşadığı tüm bölgelerde eylemler oldu. Qamişlo Serhildanı bir Kurdî serhildana dönüştü. Binlerce Kürt, Baas rejimine karşı aynı safta durdu. Suriye rejimine başkaldıran halkın gücü, rejimin bu politikalarından dönmesini sağladı.
Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi olarak Qamişlo Serhildanı’nın 16’ncı yıl dönümünde rejimin Kürt varlığını inkâr siyasetini kınıyoruz. Suriye rejiminin tüm halk bileşenlerinin halklarını savunan, halk birliği ölçülerini esas alan ve kadın-erkek eşitliğini savunan Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim temsiliyetindeki Demokratik Ulus projesi karşıtı siyasetini kınıyoruz.

'KAZANIMLARI KORUYACAĞIZ'

Qamişlo Serhildanı şehitleri ile özgürlük ve onur için canlarını feda eden tüm şehitleri saygıyla anıyor, onların izinde, onlar sayesinde elde edilen kazanımları koruyacağımızın sözünü yineliyoruz. Demokratik ve ademi merkeziyetçi Suriye içerisinde yaşayan tüm halkların haklarını savunacağız.”