QSD operasyonu: 1 MİT ajanı öldürüldü, 2 ajan yakalandı

QSD, MİT ajanlarına operasyon düzenledi. Operasyonda 1 ajan öldürüldü, 2 ajan yakalandı.

QSD, Qamîşlo Kantonu’na bağlı Til Birak ilçesinde düzenlediği özel bir operasyonda MİT’e bağlı bir ajanın öldürüldüğünü, 2 ajanın ise yakalandığını duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi'nin resmi sitesinden yapılan açıklamada şunlar belirtildi:

“Güçlerimiz, Perşembe günü (11 Ağustos) MİT hücresinin saklandığı Til Birak beldesinin Ebû Erzal Mahallesi’ne dönük özel bir operasyon düzenledi.  3 kişiden oluşan hücrenin komutanlarımızın ve yoldaşlarımızın şehit düşürülmesinde parmağı var. Söz konusu hücre Til Birak ve Qamişlo bölgesinde Türk MİT’i için çalışıyor, Özerk Yönetim, sivil, askeri ve hizmet kurumlarında çalışanların bilgilerini MİT’e veriyordu.

Operasyonda ‘Ezîz Mihemed El Mihemed’ adlı bir hücre üyesi teslim olmaması üzerine güçlerimiz yanıt vermek durumunda kaldı ve öldürüldü. Operasyonda 2 ajan da yakalandı.

MİT için çalışan ‘Ezîz Mihemed El Mihemed’ adlı hücrenin öldürülmesinden birkaç saat sonra, MİT’e bağlı bazı Facebook hesaplarında öldürüldüğü haberleri yayıldı. Ezîz Mihemed El Mihemed’in kimliğini saklayıp onu ‘sivil’ olarak gösterip kirli işlerinin üzerini örtmeye çalıştılar.”

QSD, operasyonun ‘Yemin Operasyonu’ kapsamında düzenlendiğini açıkladı.