RAJIN: Dilîşan zulüm altındaki kadınların sesini duyurdu

RAJIN, saldırıda hayatını kaybeden Gazeteci Dilîşan İbiş için yaptığı açıklamada, "Kobanê’nin boyun eğmeyen, haksızlığa göğüs geren, zulme karşı her koşul altında kalemiyle, kamerasıyla özgürlük mücadelesine büyük katkılar sunmuştur" dedi.

Kürdistan Kadınları İletişim Birliği (Yekîtiya Ragihandina Jinên Kurdistan-RAJIN) Koordinasyonu, Dêra Zor’daki saldırıda hayatını kaybeden ANHA Muhabiri Dilîşan İbiş için bugün açıklama yaptı.

Yazılı açıklamada, "Rojava ve Demokratik Kuzey Suriye Federasyonunda DAİŞ zulmüne karşı direnen kadınların, halkların direnişini kaleme alan, bunu her koşul altında dünya kamuoyuna yansıtırken şehit düşen özgür kadın basın emekçisi Dilişan İbiş Mihemed arkadaşımızı saygıyla anıyor, ailesine başsağlığı diliyor, özgür basın emekçilerinin acılarını paylaşıyoruz. Yine ağır yaralanan Hogir ve Rizgar Deniz arkadaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz" denildi.

Dünya çapında faşist, milliyetçi, dinci ve cinsiyetçi zihniyetin dalgalanmasının, Ortadoğu’da DAİŞ gibi karanlık bir örgütü ortaya çıkardığına dikkat çekilen açıklamada, "Bu zihniyet kendisini kurumsallaştırırken, buna karşı özgür yaşamı inşa etmede ısrarlı olan kadınlar Ortadoğu’da kadın kimliğini görünür kılmış, kadın devrimini gerçekleştirme yolunda bir gün bile geri adım atmamışlardır. Ortadoğu topraklarına can veren bu yeni yaşam modeli özgür kadın basın emekçileri tarafından dünyaya duyurulmuş, bu vesileyle binlerce insanın ve kadınların özgürlük devrimine koşmasına ön ayak olmuşlardır" diye kaydedildi.

'KALEMİYLE, KAMERASIYLA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE KATKI SUNDU'

RAJIN'in açıklamasında şu ifadelere de yer verildi:

"Şengal, Rakka ve Musul’da DAİŞ zulmüne maruz kalan, kaçırılıp, tecavüz edilen kadınların akıbetini dünyaya duyurmuş, bunun yanında özgür yaşamı ve kadınların öz savunmadaki öncülük rolünü her koşul altında ve ön cephede yer alarak yansıtmışlardır. Gurbetellilerin, Deniz Fıratların, Nujiyanların izinden giderek, hakikati açığa çıkaran özgür kadın basın emekçileri her koşul altında kendilerini örgütlü kılmışlardır. Dilişan İbiş arkadaşımız da Kobanê’nin boyun eğmeyen, haksızlığa göğüs geren, zulme karşı her koşul altında kalemiyle, kamerasıyla özgürlük mücadelesine büyük katkılar sunmuştur.

Rojava Devrimi-Demokratik Kuzey Suriye Federasyonunun Ortadoğu’da yeni-özgür bir yaşamı yaratacağına inanarak, zulüm altında olan, özgürleştirilmeyi bekleyen kadınların olduğunu bilerek, dört elle basın çalışmalarına sarılmıştır.

Aydınlık ve karanlığın kavgasının yürütüldüğü bu kadim topraklarda özgür gelecek yaratılana ve özgür kadınla yeni toplum inşa edilinceye kadar Gurbetelli, Deniz Fırat, Nujiyan ve Dilişan İbişlerin izinden yürüyecek, onların susmayan özgür sesi olacağımızı bir kez daha yineliyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz."