RAJIN: Nujiyan’ın uğrunda şehit düştüğü hakikati haykırmayı sürdüreceğiz

RAJIN: Andımız olsun ki KDP ihanet çizgisini ve Kürt halkına soykırımı reva gören tüm güçleri, Nujiyan’ın kalemini yerde bırakmayarak teşhir, ve Nujiyan’ın uğrunda şehit düştüğü hakikati haykırmaya devam edeceğiz.

RAJIN Koordinasyonu, gazeteci Nujiyan Erhan’ın yaşamını yitirmesine ilişkin açıklama yaptı. RAJIN açıklamasında, “hakikatin savunucu ve eylemcisi Nujiyan Erhan yoldaşımızı 19 günlük bir yaşam mücadelesinden sonra kaybettik. Başta yurtsever ailesi olmak üzere tüm Kürt halkının, mücadele arkadaşlarının ve Özgür Basın Emekçilerinin başı sağ olsun diyor, Nujiyan yoldaşımızın hakikati karşısında saygıyla eğildiğimizi belirtiyoruz” denildi.

‘NUJİYAN İDDİALI, CESUR, KARARLI BİR MİLİTAN OLDU

“Nujiyan Erhan yoldaşımız, Kürt Özgürlük Mücadelesine yaşamı ve mücadeleye katılımıyla meşale olmayı başaranlardan oldu” denilen açıklamada şunlar belirtildi:

“Gurbeteli Ersöz’den Deniz Fırat’a kadar taşınan ve tarihi bir sorumluluk olarak üstlenilen Kürt halkının ve kadınlarının özgürlük mücadelesinin sesi olma gerçeğine en önde sahip çıkanlardandı. Gurbeteli Ersöz’ün mücadele geleneğini, mirasını ve vasiyetini yaşamsal kılmanın en güçlü adımlarını attı. Kürt kadın gazeteciler örgütümüz olan RAJIN’ın kuruluşunda yer alarak, RAJIN’ın büyüyüp gelişmesinde sonsuz emeği ve çabaları olmakla birlikte, karanlıkta kalmış hakikatleri aydınlatmaya yeminli, iddialı, kararlı, cesur bir militan oldu.

GERİLLANIN SESİNİ VE HAKİKATINI TÜM DÜNYAYA TAŞIRDI

Nujiyan Yoldaş, Kürt soykırımına karşı duran ve Kürt halkının özgürlük mücadelesine kendisini adayan gerilla saflarına bir Canlı Kalkan olarak geldi. 2005 yılında bir Canlı Kalkan olarak başlatmış olduğu özgürlük yürüyüşü, dağı, taşı özgürlük aşklarıyla çiçek açmış gerillayla omuz omuza geçti. Büyük bir gerilla hayranıydı. Bu yüzden gerillanın yaşam ve mücadele gerçeğini yeri geldiğinde kalemiyle, fotoğraf makinesiyle, kamerasıyla taşırmayı büyük bir devrimci sorumluluk olarak bildi. Gerillanın sesini ve hakikatini bir köprü rolü oynayarak Kürt halkına ve tüm dünyaya taşırmayı başaranlardandı. Bu sorumlulukla Şengal’e kadar uzanan bir yürüyüşün sahibi oldu. DAİŞ çeteleri 3 Ağustos 2014 yılında Şengal’e saldırdığında, Êzidî Kürt kadınlarının sesi olmak için Şengal’e gitti. Kutsal Êzidîxan topraklarında Êzidî Kürt kadınlarının DAİŞ faşizmi karşısında başlatmış olduğu tüm direniş adımlarına tanıklık etti. Büyük bir heyecan ile DAİŞ faşizminin direnen Êzidîxan gerçeğiyle nasıl yerle yeksan olduğunu tüm Kürt halkına haberleriyle duyurdu. Êzidî Kürt kadınlarının kutsal Êzidîxan topraklarında her gün bir başka anlamla boy veren hakikatine sarıldı. Bu gerçekten güç alarak, özgürleşen Şengal’e tanıklık etmeden ve bunun müjdesini Kürt halkına vermeden Şengal’den ayrılmamaya bir kez daha karar verdi.

ŞENGAL’DE DAİŞ FAŞİZMİNE DİZ ÇÖKTÜREN SAVAŞÇILARIN DİRENİŞİNE TANIKLIK ETTİ

Şengal’de DAİŞ faşizmine diz çöktüren Êzidî Kürt savaşçılarının kahramanca yürütmüş olduğu direnişe tanıklık ederken, tanıklık etmiş olduğu bir diğer gerçek ise KDP ihaneti oldu. Kürt halkını Bakur, Başur ve Rojava parçalarında soykırımdan geçirmeye yeminli AKP-MHP faşizmine omuz vermiş KDP ihanet gerçeğini Kürt halkına ve tüm dünyaya ulaştırmaya çalışırken, hedef gösterilerek bir suikast sonucu başından almış olduğu darbeyle ağır yaralandı. Ne DAİŞ, ne AKP faşizmi ne de KDP’nin ihanet gerçeği başta Nujiyan olmak üzere yaşamını Kürt özgürlük mücadelesine adayan savaşçılara ve ‘Mutlaka Kazanacağız’ diyen Kürt halkına diz çöktürmeyecektir. Nujiyan’ın yansıtmaya çalıştığı ihanet gerçeği, Kürt halkının faşizm, işbirlikçilik ve ihanete karşı gelişen büyük öfkesinde boğulacaktır. Kürt halkı ve özgürlük tarihi karşısında ihanete meyletmiş güçler mutlaka hesap verecek ve Kürt özgürlük tarihi onları bir gün yargılayacaktır.

ASLA UNUTMAYACAĞIZ VE MÜCADELESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Nujiyan’ın yoldaşları olarak andımız olsun ki KDP ihanet çizgisini ve Kürt halkına soykırımı reva gören tüm güçleri, Nujiyan’ın kalemini yerde bırakmayarak teşhir, deşifre etmeye ve Nujiyan’ın uğrunda şehit düştüğü hakikati haykırmaya devam edeceğiz. Nujiyan Erhan yoldaşımızın bizlere bırakmış olduğu vasiyet de budur. Bu vasiyetin gereklerini Nujiyan’ın cesaret, kararlılık ve mücadele aşkıyla her şart ve koşul altında yerine getireceğimizi bir kez daha belirtiyor, Nujiyan’ı asla unutmayacağımızı ve mücadele çizgisine sahip çıkacağımızı belirtiyoruz.

Bir kez daha yurtsever ailesinin ve tüm Kürt halkının başı sağolsun diyoruz, AKP-MHP faşizmiyle işbirliği içerisinde olan ve Kürt halkının özgürlük değerlerine ihanet eden KDP’yi lanetliyoruz."