Reqqa’ya uğurlanan YPJ’liler: Lütfen geri gelin….

Umutla geri dönmelerini bekliyorlar. Yoldaşları büyük bir savaşa gidiyor. Final savaşı. Dengeleri altüst edecek bir savaş.

Belki de bir dönemin sonu ve yeni bir dönemin başlangıcı olacak.

Başında yeşil, çiçekli bir eşarp, saçları yanlardan dışarı çıkmış. Kara kaşlı. Yüzü gülüyor. Yanına gelen, diğer bir savaşçı, raxtını bağlıyor. Sol kolunda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafının yer aldığı bir arma dikkat çekiyor. Eşarbını bağlama stili, biraz daha farklı. Siyah bir eşarp. Kızıl saçlı bir YPJ savaşçısı.

Yoldaşlarını uğurlamaya gelmiş. Kapı önünde gülümseyerek, arkadaşlarını savaşa gönderiyor. Birbirlerine sarıldıktan sonra, aralarından biri “Haydi binin arabaya” diyor.

“Uğurlar olsun size, sıkıntısız geri dönün lütfen” diye sesleniyor biri arkalarından. YPJ savaşçıları araca binerken, yoldaşları yeniden sesleniyor: “Kendinize dikkat edin. Sizi bekliyoruz”.

Üç kadın savaşçı, aracın yanında duruyor, “Hadi gidin artık” diyor. Yüzlerindeki gülümseme eksik olmasa da zor bir ayrılık. Zira arkadaşları çok zorlu bir savaşa gidiyor.

Araç yol alırken, bir kadın savaşçı camdan dışarıyı seyrediyor. Düşünceli bir ifade var yüzünde. Geride bıraktığı arkadaşlarını düşünüyor belki de. Yolculuk Kürtçe şarkılar eşliğinde gerçekleşiyor. Araç kente girdiğinde, kadın bir savaşçı “Heval burada durun” diyor.

Savaş alanına ulaştıklarında, Sozdar isimli savaşçı “Biz bugün bir operasyona gidiyoruz” diyor. Reqqa’yı alacaklarını vurguluyor. Sozdar, Reqqa savaşının başarılı tamamlanacağının altını çiziyor.

Ardından silah sesleri gelmeye başlıyor. Silah sesleri altında beliren bir kent görünüyor.

Suriye Demokratik Güçleri, 6 Haziran’da Reqqa kent merkezine yönelik operasyonu başlattılar. Bir haftayı aşkın bir süre içerisinde bir çok mahalleyi alarak, eski kentin kapısına ulaştılar.